Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Javni natječaj za prijavu projekata organizacija hrvatskog iseljeništva. Evo tko se može prijaviti

Na natječaj se mogu javiti organizacije hrvatskog iseljeništva (udruge, zaklade, ustanove i ostale organizacije) koje su se opredijelile za obavljanje djelatnosti i aktivnosti koje su predmet financiranja i kojima promiču uvjerenja i ciljeve koji nisu u suprotnosti s Ustavom
13. studenoga 2018. u 06:50 0 komentara 178 prikaza
Jarun
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

S ciljem očuvanja i poticanja kulturne, znanstvene, gospodarske, sportske i druge suradnje između Republike Hrvatske i Hrvata izvan Republike Hrvatske, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske objavljuje javni natječaj za prijavu programa/projekata organizacija hrvatskog iseljeništva u prekomorskim i europskim državama zbog ostvarenja financijske potpore za 2018. godinu.

Zagreb Donosimo popis Dodijeljene stipendije pripadnicima hrvatskog naroda izvan domovine

Sukladno Zakonu o odnosima Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, od 2012. godine provodi Program potpore hrvatskim zajednicama u iseljeništvu. 

S obzirom na to da su dosadašnja sredstva koja su se dodjeljivala putem navedenog Javnog natječaja bila namijenjena samo slabije razvijenim zemljama, s ciljem unaprjeđenja i širenja postojećeg Programa, Ured je pripremio Javni natječaj kojim je prvi put otvorena mogućnost za prijavu programa/projekata hrvatskom iseljeništvu iz svih europskih i prekomorskih država svijeta u kojima djeluju zajednice hrvatskog iseljeništva (ukupno 29 država).

Ispunjen jedan od glavnih ciljeva Posebna upisna kvota za studij na Sveučilištu u Zagrebu

Na Natječaj se mogu javiti organizacije hrvatskog iseljeništva (udruge, zaklade, ustanove i ostale organizacije) koje su se opredijelile za obavljanje djelatnosti i aktivnosti koje su predmet financiranja i kojima promiču uvjerenja i ciljeve koji nisu u suprotnosti s Ustavom i zakonima Republike Hrvatske ili pravnim poretkom matične države, a upisane su u Registar ili drugu odgovarajuću Evidenciju organizacija matične države te imaju pravnu osobnost.

Natječajna dokumentacija dostavlja se preporučeno poštom, elektroničkom poštom ili neposrednom predajom dokumentacije na adrese veleposlanstava nadležnih za zemlju na koju se odnosi Javni natječaj.

Rok za podnošenje prijava počinje teći od dana objave Javnog natječaja na službenim mrežnim stranicama nadležnih veleposlanstava RH, odnosno, Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i traje 30 dana od dana objave, zaključno do 12. prosinca 2018. godine.

Mostar Do 16. svibnja 2018. Objavljen javni natječaj od interesa za Hrvate u Bosni i Hercegovini

Dodatne informacije mogu se dobiti na brojevima telefona: +3851/6444-669, +3851/6444-681 ili na e-mail adresi: iseljenistvo-projekti@hrvatiizvanrh.hr.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.