Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Izabrane najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Hrvatske

Lidija Sarić iz Srbije dobila je najviše glasova, njih 9.908
09. srpnja 2021. u 11:22 0 komentara 43 prikaza
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL/ILUSTRACIJA

Lidija Sarić iz Srbije proglašena je najljepšom Hrvaticom u narodnoj nošnji izvan Hrvatske za 2021. godinu. Prva i druga pratilja su Hrvatice iz Mađarske. Prva pratilja je Kinga Deniza Nancze dok je druga pratilja Darinka Orčik.

BAŠTINA Predstavljanje monografije 'Tradicijska baština, identitet i migracije bačkih Hrvata Šokaca'

Pobjednice su proglašene u online putem na stranici Udruge Stećak. Lidija Sarić je dobila najviše glasova, njih 9.908. Kinga Deniza Nancze imala je 9.420 glasova, dok je Darinka Orčik imala 2.148 glasova. Druga pratilja za nagradu je dobila repliku srebrnih naušnica s pozlatom iz Mandina Sela, a prva pratilja repliku srebrnih naušnica i ogrlice iz Sasine, u okolici Sanskoga Mosta, prenosi Fenix magazin.

Reviju tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske "Najljepša od najljepših“ za 2021. godinu organizirali su Udruga Stećak i Hrvatska matica iseljenika. Zbog epidemioloških mjera i izmijenjenih mjera putovanja i ove godine nije bilo moguće organizirati okupljanje sudionica iz različitih krajeva svijeta.

Na izbor su se prijavile Hrvatice iz svih dijelova svijeta, od Njemačke, Austrije, Švicarske, pa do prekooceanskih zemalja Australije, Novog Zelanda, Amerike…, ukupno 21 djevojke.

Fotografije svih djevojaka možete pogledati u nastavku. 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.