Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Hrvatski školski rječnik odsad dostupan i online

Jednojezični "Školski rječnik hrvatskoga jezika" namijenjen je učenicima viših razreda osnovne škole i srednjih škola te svima koje zanima hrvatski standardni jezik
10. rujna 2019. u 18:40 0 komentara 269 prikaza
Foto: Screenshot

Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje priopćio je da je tiskano izdanje jednojezičnog normativnog "Školskog rječnika hrvatskoga jezika" namijenjenog učenicima osnovne i srednje škole dobilo svoje digitalno izdanje, dostupno na poveznici rječnik.hr.

Prijavite se Stipendije za internetsko učenje hrvatskog jezika

Tako je rječnik objavljen 2012. godine u tiskanome izdanju tog instituta i Školske knjige napokon dobio i svoje internetsko izdanje, koje su uredili Željko Jozić, Lana Hudeček i Milica Mihaljević.

Jednojezični "Školski rječnik hrvatskoga jezika" namijenjen je učenicima viših razreda osnovne škole i srednjih škola te svima koje zanima hrvatski standardni jezik

Idemo! Hrvatski za početnike Majka i kći napisale prvi udžbenik hrvatskog jezika na švedskom

Internetsko izdanje rječnika usklađeno je s Hrvatskim pravopisom i Hrvatskom školskom gramatikom Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje. 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.