Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

'Hrvatska večer' u Beču oduševila oko 250 uzvanika

Glazbeni gosti večeri bili su Duo Domižana, Ilko Đivanović i Nasko Miftarević, raspjevani Dubrovčani, omiljeni u hrvatskom iseljeništvu, a glazbeni ugođaj su svojim nastupima uveličali i Zdravko Čurić uz pratnju “Panonica benda”, te folkloraši KUD Busovača i KUD Bosanska Posavina iz Beča.
07. studenoga 2022. u 15:52 0 komentara 66 prikaza
Hrvatska večer u Beču
Foto: AHZ / Vincek
Pogledajte galeriju 1/7

Austrijsko-hrvatska zajednica za kulturu i šport (AHZ) u Beču, na čijem je čelu predsjednik Zlatko Šljivić Gale, organizirala je protekli vikend u dvorani “Casanblanca” u 23. bečkom stambenom okrugu Liesing svoju već tradicionalnu “Hrvatsku večer”. Kako nam je rekla predsjednica za kulturu Zajednice Jadranka Vincek, na kulturno-zabavnoj svečanosti, na kojoj se je okupilo oko 250 uzvanika, uz glazbu, pjesmu i ples, proslavljen je i 31. rođendan AHZ-a.

Glazbeni gosti večeri bili su Duo Domižana, Ilko Đivanović i Nasko Miftarević, raspjevani Dubrovčani, omiljeni u hrvatskom iseljeništvu, a glazbeni ugođaj su svojim nastupima uveličali i Zdravko Čurić uz pratnju “Panonica benda”, te folkloraši KUD Busovača i KUD Bosanska Posavina iz Beča. Među brojnim gostima, na “Hrvatskoj večeri” je bila i opunomoćena ministrica u hrvatskom Veleposlanstvu u Beču Sanja Javor, koja se prigodnim riječima uvodno pozdravila okupljene Hrvate i njihove austrijske goste. Svečanost su svojom nazočnošću uveličali i predstavnici Hrvatske Katoličke misije u Beču, te Hrvatske katoličke misije u St. Pöltenu, glavnom gradu pokrajine Donje Austrije, te predstavnici raznih hrvatskih udruga u Austriji.

“Ove godine je Hrvatska večer bila u studenome, ali dogovorili smo se da ćemo ju iduće, 2023. godine organizirati 22. travnja, je su mjeseci listopad i studeni prenapučeni s feštama”, pojasnila je predsjednica za kulturu AHZ-a Vincek dodavši: “Nadamo se da ćemo održati dosadašnju tradiciju da AHZ godišnje održi dvije važne kulturne manifestacije: Hrvatski bal i Hrvatsku večer. A udruge koje su zajedno s AHZ-om pod istim krovom, održavati će uz to i dalje svaka za sebe svoje manifestacije”.

Austrijsko-hrvatska zajednica za kulturu i šport trenutačno obuhvaća oko desetak udruga raznog profila s područja kulture, folklora, sporta i zabave. Kako smo čuli od više oduševljenih sudionika ovogodišnje “Hrvatske večeri”, “dobro su se zabavuli” i bilo im je “super!”.

nova predsjednica Terezija Stojšić GENERALNO ZASJEDANJE Terezija Stojšić izabrana za novu predsjednicu Hrvatskog centra u Beču ZNANSTVENI SKUP Nova saznanja o 450 godina doseljavanja Hrvata u Novo Selo u austrijskom Gradišću EU NAGRADILA HRVATSKU KNJIŽEVNICU I ZNANSTVENICU Maša Kolanović oduševljene Bečane potakla da preispituju vlastitu preobrazbu u “kukce/kupce”
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.