31. ROĐENDAN AHZ-a

'Hrvatska večer' u Beču oduševila oko 250 uzvanika

Hrvatska večer u Beču
Foto: AHZ / Vincek
1/7
07.11.2022.
u 15:52

Glazbeni gosti večeri bili su Duo Domižana, Ilko Đivanović i Nasko Miftarević, raspjevani Dubrovčani, omiljeni u hrvatskom iseljeništvu, a glazbeni ugođaj su svojim nastupima uveličali i Zdravko Čurić uz pratnju “Panonica benda”, te folkloraši KUD Busovača i KUD Bosanska Posavina iz Beča.

Austrijsko-hrvatska zajednica za kulturu i šport (AHZ) u Beču, na čijem je čelu predsjednik Zlatko Šljivić Gale, organizirala je protekli vikend u dvorani “Casanblanca” u 23. bečkom stambenom okrugu Liesing svoju već tradicionalnu “Hrvatsku večer”. Kako nam je rekla predsjednica za kulturu Zajednice Jadranka Vincek, na kulturno-zabavnoj svečanosti, na kojoj se je okupilo oko 250 uzvanika, uz glazbu, pjesmu i ples, proslavljen je i 31. rođendan AHZ-a.

Glazbeni gosti večeri bili su Duo Domižana, Ilko Đivanović i Nasko Miftarević, raspjevani Dubrovčani, omiljeni u hrvatskom iseljeništvu, a glazbeni ugođaj su svojim nastupima uveličali i Zdravko Čurić uz pratnju “Panonica benda”, te folkloraši KUD Busovača i KUD Bosanska Posavina iz Beča. Među brojnim gostima, na “Hrvatskoj večeri” je bila i opunomoćena ministrica u hrvatskom Veleposlanstvu u Beču Sanja Javor, koja se prigodnim riječima uvodno pozdravila okupljene Hrvate i njihove austrijske goste. Svečanost su svojom nazočnošću uveličali i predstavnici Hrvatske Katoličke misije u Beču, te Hrvatske katoličke misije u St. Pöltenu, glavnom gradu pokrajine Donje Austrije, te predstavnici raznih hrvatskih udruga u Austriji.

“Ove godine je Hrvatska večer bila u studenome, ali dogovorili smo se da ćemo ju iduće, 2023. godine organizirati 22. travnja, je su mjeseci listopad i studeni prenapučeni s feštama”, pojasnila je predsjednica za kulturu AHZ-a Vincek dodavši: “Nadamo se da ćemo održati dosadašnju tradiciju da AHZ godišnje održi dvije važne kulturne manifestacije: Hrvatski bal i Hrvatsku večer. A udruge koje su zajedno s AHZ-om pod istim krovom, održavati će uz to i dalje svaka za sebe svoje manifestacije”.

Austrijsko-hrvatska zajednica za kulturu i šport trenutačno obuhvaća oko desetak udruga raznog profila s područja kulture, folklora, sporta i zabave. Kako smo čuli od više oduševljenih sudionika ovogodišnje “Hrvatske večeri”, “dobro su se zabavuli” i bilo im je “super!”.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije