Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Hrvatska prvi put na najvećem međunarodnom sajmu knjiga u Francuskoj

Budući da je hrvatska kultura u Francuskoj zastupljena u velikoj mjeri na području stripa, na nacionalnom će štandu biti izložena djela domaćih autora koji već imaju ostvaren uspjeh na francuskom tržištu
14. ožujka 2019. u 09:21 0 komentara 7 prikaza
Pariz
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Republika Hrvatska će se prvi put ove godine predstaviti na najvećem međunarodnom sajmu knjiga u Francuskoj "Livre Paris" koji se održava od 15. do 18. ožujka 2019. godine, javlja Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.

Knjiga Djelo sadrži 13 izlaganja Knjiga u elektronskom obliku o jezičnoj baštini hrvatskih autohtonih zajednica

Ove godine sajam je u kontekstu aktualne političke situacije umjesto pojedinačne zemlje partnera odabrao temu "Europa" tako da je i hrvatsko predstavljanje zamišljeno u sklopu te velike teme.

U europskom dijelu sajma na nacionalnom štandu bit će predstavljen izbor iz suvremene hrvatske književnosti s ciljem upoznavanja francuske i europske publike, odnosno s ciljem intenziviranja prevođenja djela suvremenih hrvatskih autora na druge europske i svjetske jezike. Poseban naglasak bit će na hrvatskoj poeziji, klasičnoj i suvremenoj, objavljivanoj u Francuskoj najvećim dijelom u suradnji s nakladnikom L’Ollave.

Kakvi su Hrvati Na Amazonu nova knjiga o hrvatskom identitetu

Budući da je hrvatska kultura u Francuskoj zastupljena u velikoj mjeri na području stripa, na nacionalnom će štandu biti izložena djela domaćih autora koji već imaju ostvaren uspjeh na francuskom tržištu. S obzirom na postignute uspjehe, ali i s ciljem predstavljanja raznovrsnih umjetničkih glasova, izložit će se djela Danijela Žeželja, Helene Klakočar, Igora Kordeja, Darka Macana, Simona Bogojevića Naratha i Frane Petruše.

Djela hrvatskih autora posljednjih godina prevedena i objavljena u Francuskoj bit će dostupna potencijalnim kupcima u europskoj knjižari koja će djelovati u okviru sajma, a na europskoj pozornici 18. ožujka od 17 do 18 sati održat će se predstavljanje hrvatske književnosti, odnosno francuskih izdanja hrvatskih autora. 

Budući da početkom ožujka izlazi francuski prijevod zbirke priča Eskimi, kao prozaik predstavit će se Damir Karakaš, a pjesnikinja i prevoditeljica Vanda Mikšić izlagat će svoju poeziju koja je također prevođena u Francuskoj. Razgovor o suvremenoj hrvatskoj književnosti moderirat će urednica i prevoditeljica Ursula Burger.

Dubrovnik Nakon 45 godina u Kongu napisao knjige na kiswahiliju

Ovogodišnji nastup na pariškom sajmu knjiga organizira Ministarstvo kulture u suradnji s hrvatskim i francuskim partnerima.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.