Anita Sulimanović

Hrvatska kiparica predstavit će se publici u San Franciscu

Facebook
10.01.2019.
u 09:08

Kiparica Sulimanović nakon zagrebačke Akademije likovnih umjetnosti magistrirala je na Edinburgh College of Art u Škotskoj. Iza sebe ima veći broj sudjelovanja na izložbama u inozemstvu

Kinetičkom instalacijom "Zona Isključenja", hrvatska kiparica Anita Sulimanović predstavit će se od 11. siječnja do 15. veljače 2019. u Galeriji Pro Arts u Kaliforniji.

Galerija djeluje na području Oaklanda i San Francisca oko 50 godina, podupire nove umjetničke prakse i alternativne oblike kulturne produkcije te priređuje brojne multidisciplinarne programe. Izložbu je omogućila Fleischhacker Foundation i Zellerbach Family Foundation.

Kiparica Sulimanović nakon zagrebačke Akademije likovnih umjetnosti magistrirala je na Edinburgh College of Art u Škotskoj. Iza sebe ima veći broj sudjelovanja na izložbama u inozemstvu. Godine 2003. pobijedila je na natječaju za idejno rješenje nagradne skulpture za BBC World Music Awards. Izlagala je u brojnim hrvatskim galerijama, među ostalim u Galeriji Bačva 2009. sa zapaženom samostalnom izložbom "The City".

Anita Sulimanović živi u San Franciscu gdje je osnovala umjetničku školu Studio 1.6, i u Zagrebu. Nedavno je odabrana za prestižnu New York Foundation for the Arts (NYFA) Immigrant Artist Mentoring Program. 

Komentara 1

VI
VioletWilliamson
11:12 11.01.2019.

Izrađujem više od 7 tisuća dolara mjesečno radeći skraćeno radno vrijeme.Čula sam da mi drugi ljudi govore koliko novca mogu zaraditi na internetu,pa sam odlučio da ga pogledam.Započela sam i promijenila svoj život. Ovdje.........>>>>> www.WebJob33.Com

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije