Naslovnica Vijesti

Hrvatska katolička misija u Parizu dobila novog voditelja

Sve je pozdravio o. Tomislav Kraljević, a misu je predvodio i propovijedao novi voditelj don Stjepan Lončar. Nakon mise nekoliko pjesama na hrvatskom jeziku otpjevali su članovi skupine Samoana s Novog Zelanda
05. rujna 2018. u 09:47 0 komentara 135 prikaza
Foto: IKA

Primopredaja službe voditelja Hrvatske katoličke misije u Parizu izvršena je u nedjelju 2. rujna između dosadašnjeg voditelja dominikanca Tomislava Kraljevića i novoimenovanog voditelja don Stjepana Lončara, svećenika Splitsko-makarske nadbiskupije. 
Primopredaji i uvođenju u službu nazočili su ravnatelj Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu dr. Tomislav Markić, francuski župnik o. Remy Griveaux i tajnik Francuske franjevačke provincije fra Vlatko Marić. Na svečanoj euharistiji bio je i hrvatski veleposlanik Filip Vučak. 

Utemeljena 1969. Hrvatska katolička misije Münster okuplja 3500 vjernika

Sve je pozdravio o. Tomislav Kraljević, a misu je predvodio i propovijedao novi voditelj don Stjepan Lončar. Nakon mise nekoliko pjesama na hrvatskom jeziku otpjevali su članovi skupine Samoana s Novog Zelanda.

Hrvatski iseljenički kongres Od 1. do 3. srpnja 2016. O važnosti katoličkih misija i iseljeničkih udruga

Uoči primopredaje dosadašnji i novoimenovani voditelji Misije s ravnateljem Hrvatske inozemne pastve posjetili su pariškoga pomoćnog biskupa Denisa Jachieta.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.