Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Hrvatska dijaspora obilježila svoj dan na Cresu i Krku

Nakon završetka mise i druženja ispred crkve, skupina od 60-ak iseljenika i njihovih domaćina imala je priliku uživati u nastupu mladih izvođača lokalnog folklornog društva koji su otplesali tradicionalni "tanac"
19. kolovoza 2019. u 11:48 1 komentara 114 prikaza
Foto: Dean Miculinić
Pogledajte galeriju 1/10

Peti Dan iseljenika otoka Cresa održan je drugog vikenda kolovoza. Program je započeo okupljanjem ispred župne crkve Sv. Marije Velike. Nedjeljnu svetu misu predvodio je župni vikar Anton Budinić, uz još četvoricu svećenika, a pridružili su im se i predstavnici Grada, mještani, turisti...

Donje selo Dan iseljenika otoka Suska – Đani Maršan napravio spektakl koji će se dugo pamtiti

U nastavku programa organizirano je razgledavanje nove izložbe u Creskom muzeju "Drveni sveci: polikromirana drvena skulptura Creskog dekanata".

U večernjim satima u velikoj dvorani Zajednice Talijana Cres, prof. emeritus Juraj Sepčić održao je zanimljivo predavanje pod nazivom "Creske mitske priče: Zakopana blaga između fantazije i stvarnosti".

Dan iseljenika 350 posjetitelja Na Susku obilježen 33. dan iseljenika

U restoranu Mistral u ACI marini organizirana je večera, a zapjevali su klapa Burin i Karin Kuljanić. Pozdravne riječi uputili su: predsjednica gradskog odbora Sonja Pokupec Salković, voditelj riječke podružnice Hrvatske matice iseljenika Dean Miculinić i gradonačelnik Kristijan Jurjako.

18. Dan iseljenika otoka Krka ove godine održan u mjestu Dobrinj

Program je započeo okupljanjem na glavnom trgu gdje je organiziran koktel dobrodošlice, a nastavljen je u obližnjoj crkvi Sv. Stjepana. Tamo su svečanu sv. misu održali dugogodišnji svećenici Hrvatske katoličke misije u New Yorku (Astoria) - vlč. Anton Bozanić, vlč. Anton Zec i sadašnji svećenik te župe naših iseljenika vlč. Vedran Kirinčić.

Unije Na zanimljiv način obilježili 12. dan iseljenika

Nakon završetka mise i druženja ispred crkve, skupina od 60-ak iseljenika i njihovih domaćina imala je priliku uživati u nastupu mladih izvođača lokalnog folklornog društva koji su otplesali tradicionalni "tanac". Druženje je nastavljeno uz glazbu "Tabako Benda".


Dean Miculinić

  • Avatar Josip M
    Josip M:

    Čvrsto se nadam ,da će jednom doći vrijeme iseljeničke proslave u svim Hrvatskim gradovima,otocima i selima.🙏❤️🤗🇭🇷