Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

HBZ u Americi najavljuje veliku proslavu na kojoj će nastupiti Željko Lončarić Žec i TS Ravnica

Preporučujemo vam da u park dođete malo ranije, oko 11 sati kako bi mogli kupiti pojedine hrvatske kulinarske specijalitete, kolače i poslastice. Predsjedateljica za prodaju peciva sestra Jeannette Ellis obećava da će biti dovoljno svega
27. kolovoza 2019. u 10:32 1 komentara 854 prikaza
Foto: Zajedničar

Povodom proslave 125. obljetnice Hrvatske bratske zajednice bit će mi iznimna čast i ponos kao Glavnom predsjedniku pozdraviti prisutne na ovogodišnjoj proslavi Hrvatskog dana u poznatom i zabavnom Kennywood parku nedaleko od Pittsburgha. 

Lijepa priča Zvuci tamburice održani u kanadskom Londonu. Plesni podij bio je pun, unatoč lošem vremenu

Na ovoj velikoj godišnjoj proslavi Hrvatskog dana, odnosno slavlja hrvatske baštine, posebno će nam biti čast osloviti naše drage članove HBZ-a, hrvatske obitelji i prijatelje.

Osamdeset i osma godišnja proslava održat će se u subotu 31. kolovoza pod pokroviteljstvom englesko govornih odsjeka naše Zajednice. Program se nastavlja sljedeći dan u 18 sati u Hrvatskom domu u Rankinu.

Predsjedatelj proslave Hrvatskog dana brat Michael Ricci javlja nam da su sve pripreme već dovršene, kako u Kennywood parku tako i u Hrvatskom domu u Rankinu.

Na glavnom dijelu programa nastupa Tamburaški sastav Ravnica s poznatim pjevačem Željkom Lončarić Žecom iz Osijeka.

Preporučujemo vam da u park dođete malo ranije, oko 11 sati kako bi mogli kupiti pojedine hrvatske kulinarske specijalitete, kolače i poslastice. Predsjedateljica za prodaju peciva sestra Jeannette Ellis obećava da će biti dovoljno svega.

Mississauga Proslavljen 46. Dan Zajedničara, federacije koja je ispunila san i očekivanja svojih utemeljitelja

U 11 sati u paviljonu broj 3 naš poznati pečenjar brat Mike Mezick prodavat će pečenu janjetinu. U paviljonu broj 4 Rankin Junior Tamburica prodavat će pojedine hrvatske specijalitete.

Djevojački tamburaški sastav Šarena iz Clevelanda svirat će u jednom od paviljona od podneva do 16 sati. Na glavnom programu koji počinje u 16 sati nastupit će Jadran Beaver Valley Tamburica iz Aliquippa pod vodstvom Ashley Ellis Spencer i Julia Knihnicky Kordesich, uz pomoć Louise Hersh. Vlč. Andrew Fischer, župnik u Our Lady of Victory crkve u mjestu Harwick, održat će blagoslov prije i poslije kulturnog programa.

Prva proslava Hrvatskog dana počela je na prijedlog pokojnog brata M. J. Horvata koji je bio urednik engleskog dijela Zajedničara. Njegovom idejom formiran je priređivački odbor englesko govornih odsjeka u to vrijeme.

Proslava je od samog početka bila vrlo popularna, tako da su je posjećivali naši članovi i prijatelji ne samo iz okolice Pittsburgha, nego i iz drugih udaljenijih hrvatskih naseobina diljem Amerike i Kanade.

Mnogi današnji odbornici za proslavu Hrvatskog dana također su odbornici u svojim pojedinim odsjecima i hrvatskim klubovima. Većina ih je u sadašnjem odboru već dugo godina, što pokazuje njihovo zanimanje i želju da se uspješno nastavlja održavanje najveće hrvatske priredbe na ovom području.

Desmerice Ivanjski krijes okupio brojnu dijasporu iz Kanade, SAD-a, Australije...

Nacionalno udruženje zabavnih parkova svrstava Kennywood park među tri najbolja takva parka u našoj zemlji. Ispred su samo Cedar Point park u Ohiju i Busch Gardens park u Williamsburgu.

 

Zajedničar

  • Machak:

    Poznati pjevač? Netko im je debelo podvalio :-)