Hrvatski kulturni centar u nedjelju je bio domaćin sedmog festivala hrvatskog kulinarstva u Chicagu.
"Za seljačkim stolom" iz godine u godinu niže sve bolji uspjeh, pa organizatorima nedostaje slobodnog prostora za goste koji nisu isključivo hrvatskih korijena.
Često se pozivaju i prijatelji izvan zajednice kako bi se upoznali s našom kulturom i kulinarskim umijećem.
>> Oduševljeni Hrvati u u Chicagu i Milwaukeeju
Predstavljene su regije: Zagorje/Prigorje, Slavonija, Dalmacija, Bosna i Hercegovina te Lika i Kordun. Svaka od njih nudila je autohtona jela iz svoga kraja pa se na jelovniku našlo mnogo toga: od ribe i morskih specijaliteta do suhomesnatih proizvoda i krvavica.
Ove je godine došla i gospođa Matija Bartić iz Gata koja je predstavila poljički soparnik, jelo koje je prošle godine dobilo zaštićenu oznaku zemljopisnog podrijetla na razini Europske unije.
Nakon pozdravnog govora predsjednice "Hrvatske loze" Maryann Kovacevic, fra Pavao Maslach molitvom se obratio gostima.
Posjetila nas je i generalna konzulica Republike Hrvatske u Chicagu, gospođa Sanja Laković u pratnji supruga Saše te generalni konzul Bosne i Hercegovine Berislav Vujeva s obitelji.
Roditelji čija su djeca polaznici "Hrvatske loze" organizirali su događaj i pripremili hranu, a sav prihod prikupljen od prodaje karata odlazi u fond kojim se financira ovo kulturno-umjetničko društvo.
>> Evo kako je proslavljeno Stepinčevo u iseljeništvu
Samo da nas Talijani ne služe da smo im maznuli recept