Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Hrvati u Demokratskoj stranci zabrinuti za vanjsku politiku nakon pobjede Trumpa

Rukavina je atmosferu u Javits centru u New Yorku gdje je Hillary Clinton pripremala pobjedničko slavlje opisao kao "trezvenu"
09. studenoga 2016. u 20:43 5 komentara 1083 prikaza
Donald Trump
Foto: MIKE SEGAR/REUTERS/PIXSELL

Predstavnik hrvatske zajednice u Nacionalnom odboru američke Demokratske stranke Steve Rukavina izrazio je u srijedu zabrinutost glede vanjskopolitičkih smjernica novoizabranog predsjednika SAD-a Donalda Trumpa.

"Mnogo je pitanja oko toga što bi ovaj izborni rezultat mogao značiti za američku vanjsku politiku. Nadamo se da se ništa neće promijeniti oko potpune podrške NATO savezu što je od velike važnosti za američko-hrvatske odnose", rekao je Rukavina za Hinu u srijedu.

On je ukazao na to da bi na kraju izbornog procesa kandidatkinja Demokratske stranke Hillary Clinton mogla sakupiti više glasova birača od protivnika Donalda Trumpa, ali da je zbog američkog izbornog sustava pobjeda u rukama protivnika. 

Rukavina je atmosferu u Javits centru u New Yorku gdje je Hillary Clinton pripremala pobjedničko slavlje opisao kao "trezvenu".

"Prevladavalo je stanje šoka i tuge zbog toga što nije došlo do povijesne pobjede jedne žene na predsjedničkim izborima u SAD-u", dodao je naš sugovornik, koordinator unutar Nacionalnog odbora za etničku koordinaciju demokratske stranke (NDECC).

On je izbore opisao kao izbore prosvjeda građana koji žele promjene.

"Jučerašnji izbori protiv establišmenta su bili jasan poziv na promjene. Mnogi Amerikanci se osjećaju zapostavljeno i vjeruju da Trump može stvoriti nova radna mjesta i potaknuti gospodarstvo", zaključio je Rukavina.

 • Avatar Orgasmatron
  Orgasmatron:

  Da čitatelji bolje razumiju o kome se radi. Ti Hrvati u DS da su kojim slučajem u RH bili bi u HNSu.

 • budagigo:

  Sigurno su se zapitali:"a kaj bu ve znami"?

 • Avatar babas
  babas:

  Slabi su ti hrvatski Demokrati u SADu,izgubiše izbore,trebalo bi im poslati pojačanje iz Hrvatske sa kartom u jednom smjeru. Bar antifa imamo na bacanje,Zoran Pusić,Zoran Milanović,Markovina,Stazić,Vesna Pusić,Teršelićka i još stotine tisuća sljedbenika uputiti na američki front.