Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Hrvati iz Švicarske uključili se u veliku akciju: Projekt u Mostaru itekako je potreban

Franjevački samostan sv. Petra i Pavla pokrenuo je izgradnju Dompesa dragovoljnim prilozima kako bi se omogućilo školovanje studentima slabijeg imovinskog stanja
08. siječnja 2017. u 09:00 12 komentara 3984 prikaza
Niko Leutar
Foto: VL BIH
Pogledajte galeriju 1/2

Izgradnja velebnog objekta Dompes u Mostaru privukla je brojne dobrotvore iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, ali i cijelog svijeta.

Mnogi naši ljudi koji su napustili ovu zemlju u potrazi za boljim životom ne zaboravljaju je, a to pokazuju i svojom nesebičnom pomoći.

"U svakom slučaju, to je dobar, kvalitetan i ispravan projekt. On je bio potreban i prije 20 godina. Uistinu, čestitam i radujem se što je ova misija mogla doprinijeti izgradnji doma Dompes u Mostaru", istaknuo je franjevac Niko Leutar koji živi u gradu Badenu. Na prostorima tamošnje misije ima oko osam tisuća Hrvata.

I on, poput brojnih svojih kolega i hrvatskih iseljenika, svim srcem podržava ovaj projekt.

"Hrvatska katolička misija Aargau vjernički je izuzetno jaka, druga po veličini što se tiče Hrvata katolika u Švicarskoj", dodao je naš sugovornik.

Mostar | Autor : VL BIH Foto: VL BIH

U velikoj akciji pod nazivom "Darujmo im dom" sudjeluje i Večernji list. Sve donacije, upute za uplatu dobrovoljnih priloga, troškovnik i stanje izvedenih radova javno su dostupni na službenoj internetskoj stranici.

Švicarska Aktivna Hrvatska katolička misija Bern U Švicarskoj živi gotovo sto tisuća Hrvata i njihovih potomaka Mostar Velika božićna akcija Večernjeg lista Izgradnju doma u Mostaru pomoći će i Hrvati iz Australije

Franjevački samostan sv. Petra i Pavla iz Mostara pokrenuo je izgradnju Dompesa dragovoljnim prilozima kako bi se omogućilo školovanje studentima slabijeg imovinskog stanja.

Na oko 5000 četvornih metara i šest etaža dom će imati 64 sobe za 150 polaznika, osam učionica, višenamjensku dvoranu i pomoćne prostorije.

Na svakom katu bit će po jedna soba prilagođena studentima s poteškoćama u kretanju.

Pučka kuhinja i centar za dijalog bit će važne sastavnice Dompesa, ali i društvenog života Mostara.

Voditelj projekta je istaknuti hercegovački franjevac Iko Skoko.

  • pinkec:

    Bravo Franjevcima u Mostaru i Hercegovini!

  • mtintilinic:

    Došli smo do toga da dijaspora financira dijasporu... presmiješno...

  • rimok:

    Nisi dobro skuzio.Franjevac Niko Leutar zivi u Badenu gdje je smjestena Katolicka misija..A Baden spada u Hrvatsku Katolicku misiju Aargau i lipo ti pise ,,Na prostorima tamosnje misije ima oko osam tisuca Hrvata,,.malo bolje procitaj tekst kako pise.Mozda ima i ... prikaži još! i vise od osam tisuca Hrvata jer ima puno onih koji nisu registrovani kod Crkve..Dobro procitaj tekst,canon60 svako dobro ti zelim