Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Hrvati iz Hamburga uključili se u obnovu Vodotornja

Inicijator i koordinator akcije Tome Barnjak istakao je kako su se u akciju uključili iseljenici iz udruga Croatia i Napredak, Hrvatska katolička misija kao i Hrvatska škola iz Hamburga.
18. kolovoza 2017. u 17:15 1 komentara 838 prikaza
Foto: Branimir Bradarić

U obnovu vukovarskoga Vodotornja uključila se cijela Hrvatska ali i hrvatska dijaspora iz cijeloga svijeta.

Vodotoranj Iseljeništvo uplatilo više od 2,2 milijuna kuna Nedostaje još malo! Evo koliko je novca dosad skupljeno za vukovarski vodotoranj

Podno ovoga prepoznatljivog simbola Vukovara predstavnici hrvatskih udruga iz Hamburga uručili su gradonačelniku Vukovara Ivanu Penavi ček na iznos u vrijednosti 10.000 eura prikupljenih u okviru koncerta „Hamburg za Vukovar“.

Inicijator i koordinator akcije Tome Barnjak istakao je kako su se u akciju uključili iseljenici iz udruga Croatia i Napredak, Hrvatska katolička misija kao i Hrvatska škola iz Hamburga. Ovom prilikom je Penavi predao i sliku na kojoj se vidi uništeno vozilo Hitne pomoći ispred vukovarske bolnice.

- Hrvati iz Hamburga su se uključili u obranu Hrvatske i Vukovara na razne načine. Između ostaloga prikupili smo i sredstva od kojih je kupljeno vozilo Hitne pomoći, a koje je potom poslano u Vukovar. Na ovoj slici se vidi uništeno to vozilo Hitne pomoći, rekao je Barnjak.

Vukovarski gradonačelnik je podsjetio da su radovi na obnovi Vodotornja započeli u svibnju ove godine, a da bi trebali završiti krajem 2018. godine. Kazao je i kako je završena faza postavljanja skele oko objekta, iskopani su rovovi za budući parking. Isto tako čelična vodosprema s vrha objekta je uklonjena te je sada je gore prazan prostor. Slijedi nastavak radova na konzervaciji armirano betonske konstrukcije i  svih elemenata koje će imati.  

- U pripremi je druga faza obnove objekta koji će biti popratni sadržaji vodotornja poput amfiteatra, ugostiteljskog objekta, dječjeg igrališta i uređenja hortikulture. Procijenjena vrijednost radovi iznosi oko 37 milijuna kuna, rekao je Penava.

Hrvatska bratska zajednica Za obnovu vodotornja Hrvatska bratska zajednica u Vukovar šalje 25 tisuća dolara Vodotoranj Akcija I australski Hrvati za Vukovar Vodotoranj Akcija Američki Hrvati žele financirati obnovu vukovarskog vodotornja
  • Deleted user:

    trebalo je jos napisati kako su ta ruska vozila prve pomoci.. i oruzja..stizala svagdje po hrvatskoj a onda od veliki domoljuba preprodavana po velikoj cijeni i kako je to bio pocetak sverca i bezakonja i ..kraj..normalna drustva i drzave.