Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Gradišćanski Hrvati i prijatelji doniraju novac za obnovu Dječje kirurgije Klaićeve bolnice, oštećene u potresu

Zastupnici gradišćanskih Hrvata, Tyran, Novak-Karall i Palatin-Wild su ime darovatelja potpisali i Ugovor o darivanju s ravnateljem zagrebačke Klinike za dječje bolesti, prof. dr. Goranom Roićem, inače središnje i jedinstvene ustanove za zdravstvenu skrb djece i adolescenata u Hrvatskoj
28. travnja 2020. u 16:53 0 komentara 398 prikaza
U potresu nastradala Dječja bolnica u Klaićevoj
Foto: Antun Mauch Lenadić
Pogledajte galeriju 1/5

Od koga najprije očekivati pomoć u nevolji, nego od svojih. Riječ je o gradišćanskim Hrvatima i njihovim austrijskim prijateljima koji su odlučili prikupiti novac za obnovu u nedavnom potresu oštećene zgrade Klinike za dječje bolesti u Zagrebu. Pogotovo zgrade „Fisher“ u kojoj je smješten, sada zatvoren i evakuiran Odjel dječje kirurgije, na kojem se liječe djeca iz cijele Hrvatske.

PREDSTAVLJANJE Veleposlanik Glunčić austrijskim Hrvatima: 'Nađite ono što nas povezuje, a ne ono što nas dijeli'

Prema izvješću Hrvatskog centra u Beču, Hrvatski Centa se je zajedno s Neovisnom inicijativom gradišćanskih Hrvata, koje zastupaju Petar Tyran, Gabrijela Novak-Karall i Ljubica Palatin-Wild priključili humanitarnoj akciji dobrovoljnog prikupljanja novaca za obnovu Odjela dječje kirurgije Klinike za dječje bolesti u Zagrebu. I to novčanom donacijom od više desetaka tisuća eura u sklopu inicijative „Dječja bolnica Klaićeva treba našu pomoć“, započete 27. travnja ove godine, a koja završava 31. svibnja.

Neovisna inicijativa gradišćanskih Hrvata i Hrvatski centar koje kao donatore zastupaju glavni urednik Hrvatskih novina i kurator Centra Petar Tyran i glavna tajnica Centra Gabrijela Novak-Karall te direktorica Osnovne škole u Oslipu (Uzlopu) u Gradišću Ljuba Palatin-Wild pozvali su potencijalne darovatelje u Gradišću i šire da se pridruže humanitarnoj akciji prikupljanja pomoći za Odjel Dječje kirurgije u Klaićevoj bolnici u Zagrebu, kako bi se što je prije moguće mogao obnoviti i vratiti u funkciju. Pogotovo zato jer se radi „o teže oboljeloj djeci kojoj su operaciju hitno potrebne“, stoji u pozivu. Kako se dalje navodi, u ovim teškim trenucima pandemije koronavirusa solidarnost je važnija nego ikada prije, posebno s bolesnom djecom i s Gradom Zagrebom, koji istovremeno mora otklanjati ne samo teške posljedice razornog potresa koji je 22. ožujka pogodio Zagreb, nego se istovremeno mora, kao i ostali u Europi i svijetu, boriti s epidemijom koronavirusa.

POSJET Veleposlanik Glunčić: Čast mi je da sam prvo posjetio SK Hajduk, najstariju udrugu Hrvata u Beču

Gore navedeni zastupnici gradišćanskih Hrvata, Tyran, Novak-Karall i Palatin-Wild su ime darovatelja potpisali i Ugovor o darivanju s ravnateljem zagrebačke Klinike za dječje bolesti, prof. dr. Goranom Roićem, inače središnje i jedinstvene ustanove za zdravstvenu skrb djece i adolescenata u Hrvatskoj.

Otvorili su i poseban račun, a uplate moraju, kako piše u pozivu za donacije nositi slijedeće naznake:

DJEČJA BOLNICA KLAIĆEVA TRIBA NAŠU POMOĆ

AT70 3307 2000 0005 4379

SWIFT / BIC: RLBBAT2E072

Da cijela akcija ima pravnu podlogu i kontrolu namjenske primjene doniranih sredstava, brigu će voditi jedan od gradišćanskih Hrvata posebno zaduženih bilježnika iz Gradišća, poručili su zastupnici donatora.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.