Hrvatski bal u Beču

Gradišćanski Hrvati dobili svoju poštansku marku. Otkrijte kako izgleda i koliko će stajati

Hrvatski bal
Foto: Petar Tyran
1/3
03.11.2016.
u 09:17

Autor loga koji prikazuje svečanu balsku odjeću mladi je grafičar Filip Hauck – Tyran

U povodu 70. jubilarnoga Hrvatskoga bala gradišćanskih Hrvata u Beču, koji će se održati 21. siječnja 2017. godine u bečkom hotelu s parkom Schönbrunn, izdana je posebno otisnuta poštanska marka.

Nju je dao tiskati u nakladi od dvije tisuće primjeraka u Austrijskoj državnoj tiskari organizator manifestacije – Hrvatski centar u Beču.

Foto: Hrvatski centar u Beču

Na marki, nominalne vrijednosti 68 centi (0,68 eura), otisnut je dvojezični logo bala na hrvatskom i njemačkom jeziku te datum održavanja s obveznim natpisom Österreich.

Autor loga koji prikazuje svečanu balsku odjeću mladi je grafičar Filip Hauck – Tyran.

Organizator bala najavio je da će se novom poštanskom markom koristiti ne samo za slanje svojih pisama i pošiljaka nego će je i prodavati: četiri marke za 4 eura, a cijeli arak od 20 maraka za 20 eura.

Pod geslom "Hrvati meet Schönbrunn", na Hrvatskom balu gradišćanskih Hrvata svake godine okupi se više od tisuću Hrvata iz Beča i Gradišća, uz goste iz domovine i inozemstva te austrijske prijatelje.

Komentara 1

BE
Berlioz
20:49 03.11.2016.

"Otkrijte kako izgleda i koliko će stajati"? Kako možemo znati koliko će stajati kad ne znamo na što će je postaviti. Možda je urednik koji je postavio naslov mislio koliko će koštati? Zar je urednik iz Srbije?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije