Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Počele pripreme za 70. jubilarni Hrvatski bal u Beču

Iz Italije dolaze i moliški Hrvati te njihova mlada glazbena skupina KroaTarantata
15. rujna 2016. u 12:09 0 komentara 611 prikaza
Hrvatski bal
Foto: Petar Tyran

Hrvatski bal gradišćanskih Hrvata održat će se 21. siječnja 2017. u Parkhotelu Schönbrunn u Beču.

"S jedinstvenim sloganom - Hrvati meet Schönbrunn nastavljamo tradiciju prethodnih balova temeljenu na kulturi, diplomaciji, gospodarstvu i politici. Ovaj put se kroz vremenski i glazbeni vremeplov posebno obraćamo publici koja od samih početaka dolazi ovdje", rekao je Petar Tyran, predsjednik organizacijskog odbora.

U skladu s jubilejom osmišljen je i program. Goste iz Austrije, Mađarske, Slovačke, Italije i Hrvatske zabavljat će različite glazbene skupine i orkestri.

Jazz orkestar Sigi Feigl podsjetit će na glazbene stilove 40-ih i 50-ih godina prošlog stoljeća, Cimbalova banda Petra Kuštara iz Bratislave svirat će ciganske melodije srednjeg Gradišća, a domaći Pax i ovaj put namjerava oduševiti publiku.

Nastupit će i sastav Bruji s programom za mlade generacije, Koprive iz Petrovog sela u Mađarskoj i bjelovarski Dixieland band s posebnim gostom Stjepanom Fortunom.

Iz Italije na bečki bal dolaze i moliški Hrvati te njihova mlada glazbena skupina KroaTarantata.

Hrvatski bal Iz emisije Dobar dan Hrvati 'Ovo je najljepši bal'

Za glazbeni doček uzvanika organizatori su pozvali tamburaški sastav Stalnost iz Čajte.

"Bit će tu i ponoćna kvadrilja, kako vidite za svakoga ponešto", istaknuo je Tyran dodavši kako bal tradicionalno završava u ranim jutarnjim satima gulaš juhom u Hrvatskom centru.

Naš sugovornik zamolio je sve posjetitelje, posebno one starije dobi i njihove nasljednike, da se jave ukoliko imaju stare fotografije, ulaznice, plakate ili bilo koji drugi materijal iz proteklih 70 godina.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.