Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Šimonović, Krce i Ognjanovac predali vjerodajnice

Razgovaralo se o vrlo dobrim i prijateljskim odnosima dvaju zemalja te mogućnostima njihova daljnjeg jačanja
22. rujna 2019. u 23:36 0 komentara 124 prikaza
Foto: Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske
Pogledajte galeriju 1/3

New York – Veleposlanik Ivan Šimonović, stalni predstavnik Republike Hrvatske pri Ujedinjenim narodima, predao je 16. rujna 2019. vjerodajnice Antóniu Guterresu, glavnom tajniku UN-a. U prigodnom razgovoru veleposlanik i glavni tajnik razmijenili su mišljenja o aktualnim temama s dnevnog reda Ujedinjenih naroda.

Jakarta Veleposlanik Koharović predao vjerodajnice predsjedniku Republike Indonezije

Reykjavik – Sljedeći dan veleposlanica Tina Krce predala je vjerodajnice Guđniju Thorlaciusu Johannessonu, predsjedniku Republike Island. Nakon srdačne dobrodošlice hrvatskoj veleposlanici, tijekom tête-à-tête sastanka, razgovaralo se o vrlo dobrim i prijateljskim odnosima Republike Hrvatske i Republike Island, te o mogućnostima njihova daljnjeg jačanja, osobito u području gospodarstva, turizma, energetike...

Sarajevo Ivan Sabolić uručio vjerodajnice predsjedatelju Predsjedništva Bosne i Hercegovine

Sofija – Veleposlanica mr. sc. Jasna Ognjanovac predala je u četvrtak vjerodajnice bugarskom predsjedniku Rumenu Radevu. U kratkom razgovoru s predsjednikom Radevim istaknuti su čvrsti prijateljski odnosi između dviju država i naroda, kao i oni partnerski u okviru članstva u Europskoj uniji i NATO-u. Potencijal za daljnje jačanje odličnih bilateralnih odnosa postoji na području gospodarstva, posebno na izgradnji infrastrukture, u energetici i turizmu, kao i na područjima veće kulturne razmjene, znanosti i inovacija.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.