Journee des familles

Druženje pariške i münchenske hrvatske katoličke mladeži

IKA
09.10.2019.
u 21:41

U nedjelju je održano svečano euharistijsko slavlje koje je predvodio fra Filip Mimica u koncelebraciji sa don Stjepanom Lončar

Protekli vikend skupina mladih članova Frame Hrvatske katoličke župe iz Münchena, zajedno s duhovnim asistentom fra Filipom Mimicom i s. Nikolinom Bilić, posjetila je Hrvatsku katoličku misiju u Parizu.

Odmah po dolasku u Pariz zbor Frame župe sudjelovao je na "Journee des familles" (obiteljskom danu udruge vojnih izaslanika) nasuprot Eiffelova tornja gdje je izveo dvije hrvatske skladbe. Događaj je okupio oko 40 zemalja iz cijelog svijeta koje su se predstavile pjesmom, plesom, folklorom i najpoznatijim gastronomskim delicijama. Hrvatska je, predvođena vojnim izaslanikom Ivicom Martinić, bila među glavnim organizatorima ovog sajma koji se održava svake godine.

Poslijepodne su članovi Frame razgledavali grad. U crkvi sv. Ćirila i Metoda Hrvatske katoličke misije u Parizu susreli su se s hrvatskim obiteljima koje su ih ugostile u svojim domovima.

U nedjelju je održano svečano euharistijsko slavlje koje je predvodio fra Filip Mimica u koncelebraciji s don Stjepanom Lončar, u kojem je sudjelovao zbor i orkestar Frame Hrvatske katoličke župe München s voditeljicama s. Nikolinom i Marijom Pušić. Zbor je izveo i prigodan koncert duhovne glazbe. Uslijedio je piknik u dvorani.

Susret je završen domoljubnim pjesmama i srdačnim druženjem pariške i münchenske hrvatske katoličke mladeži.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije