Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Druženje pariške i münchenske hrvatske katoličke mladeži

U nedjelju je održano svečano euharistijsko slavlje koje je predvodio fra Filip Mimica u koncelebraciji sa don Stjepanom Lončar
09. listopada 2019. u 21:41 0 komentara 220 prikaza
Foto: IKA

Protekli vikend skupina mladih članova Frame Hrvatske katoličke župe iz Münchena, zajedno s duhovnim asistentom fra Filipom Mimicom i s. Nikolinom Bilić, posjetila je Hrvatsku katoličku misiju u Parizu.

Nakon 36 godina Promjene u Hrvatskoj katoličkoj zajednici Bietigheim-Bissingen

Odmah po dolasku u Pariz zbor Frame župe sudjelovao je na "Journee des familles" (obiteljskom danu udruge vojnih izaslanika) nasuprot Eiffelova tornja gdje je izveo dvije hrvatske skladbe. Događaj je okupio oko 40 zemalja iz cijelog svijeta koje su se predstavile pjesmom, plesom, folklorom i najpoznatijim gastronomskim delicijama. Hrvatska je, predvođena vojnim izaslanikom Ivicom Martinić, bila među glavnim organizatorima ovog sajma koji se održava svake godine.

Poslijepodne su članovi Frame razgledavali grad. U crkvi sv. Ćirila i Metoda Hrvatske katoličke misije u Parizu susreli su se s hrvatskim obiteljima koje su ih ugostile u svojim domovima.

U nedjelju je održano svečano euharistijsko slavlje koje je predvodio fra Filip Mimica u koncelebraciji s don Stjepanom Lončar, u kojem je sudjelovao zbor i orkestar Frame Hrvatske katoličke župe München s voditeljicama s. Nikolinom i Marijom Pušić. Zbor je izveo i prigodan koncert duhovne glazbe. Uslijedio je piknik u dvorani.

Post srca i duše Korizmeni duhovni impuls za mlade Hrvate u Münchenu

Susret je završen domoljubnim pjesmama i srdačnim druženjem pariške i münchenske hrvatske katoličke mladeži.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.