Post srca i duše

Korizmeni duhovni impuls za mlade Hrvate u Münchenu

Foto: IKA
1/2
09.04.2019.
u 10:26

Takav post ili pristup postu ne ostaje ograničen na vrijeme korizme nego može postati trajni stav osobnog čišćenja u odnosu prema drugima

U organizaciji Hrvatske katoličke župe München u nedjelju je za mlade organiziran "Korizmeni duhovni impuls" pod naslovom "Post srca i duše", koji je predvodio fra Josip Repeša, promicatelj duhovnih zvanja Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja i duhovni asistent FRAMA-e.

Vrijeme korizme tradicionalno je obilježeno postom, pokorom i dobročinstvima. Vjernici se pokušavaju prilagoditi zahtjevima korizme svojim osobnim zavjetima. Ti zavjeti često dolaze u krizu propitkivanja o svrsi odricanja. Potom se nestrpljivo očekuje kraj korizme i korizmenog odricanja.

Predavač je prisutne upoznao s pojmom posta srca i duše po kojem se tim postovima ispravnije postavlja odnos prema Bogu i bližnjemu. Takav post ili pristup postu ne ostaje ograničen na vrijeme korizme nego može postati trajni stav osobnog čišćenja u odnosu prema drugima. Uz post je usko povezana molitva, dar Duha Svetoga koji nas nadahnuto vodi pravim smjerovima molitve koja posvećuje i potiče na prava dobra djela, prihvaćanja bližnjeg kao brata svoga.

Na kraju duhovnog nagovora fra Josip upoznao je vjernike s novostima rada na apostolatu novih duhovnih zvanja na koju su se nakanu svi na kraju susreta pomolili. Susret je održan u misijskoj kapeli bl. Alojzija Stepinca.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije