Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Korizmeni duhovni impuls za mlade Hrvate u Münchenu

Takav post ili pristup postu ne ostaje ograničen na vrijeme korizme nego može postati trajni stav osobnog čišćenja u odnosu prema drugima
09. travnja 2019. u 10:26 0 komentara 50 prikaza
Foto: IKA
Pogledajte galeriju 1/2

U organizaciji Hrvatske katoličke župe München u nedjelju je za mlade organiziran "Korizmeni duhovni impuls" pod naslovom "Post srca i duše", koji je predvodio fra Josip Repeša, promicatelj duhovnih zvanja Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja i duhovni asistent FRAMA-e.

Kursiljo za krizmanike Evo kako naša katolička misija u Stuttgartu motivira vjernike za aktivniji angažman u crkvi

Vrijeme korizme tradicionalno je obilježeno postom, pokorom i dobročinstvima. Vjernici se pokušavaju prilagoditi zahtjevima korizme svojim osobnim zavjetima. Ti zavjeti često dolaze u krizu propitkivanja o svrsi odricanja. Potom se nestrpljivo očekuje kraj korizme i korizmenog odricanja.

Predavač je prisutne upoznao s pojmom posta srca i duše po kojem se tim postovima ispravnije postavlja odnos prema Bogu i bližnjemu. Takav post ili pristup postu ne ostaje ograničen na vrijeme korizme nego može postati trajni stav osobnog čišćenja u odnosu prema drugima. Uz post je usko povezana molitva, dar Duha Svetoga koji nas nadahnuto vodi pravim smjerovima molitve koja posvećuje i potiče na prava dobra djela, prihvaćanja bližnjeg kao brata svoga.

Y generacija Unatoč turbulencijama Rezultati Crkve impresivni u broju vjernika iseljenika

Na kraju duhovnog nagovora fra Josip upoznao je vjernike s novostima rada na apostolatu novih duhovnih zvanja na koju su se nakanu svi na kraju susreta pomolili. Susret je održan u misijskoj kapeli bl. Alojzija Stepinca.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.