Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Draganu Primorcu potvrđen reizbor na dužnost predsjednika

Potvrđeno je da će se jedan od najznačajnijih svjetskih znanstvenih događaja tijekom 2021. godine, “12th ISABS Conference on Forensic and Anthropologic Genetics and Mayo Clinic Lectures in Individualized Medicine” održati od 21.-26. lipnja 2021. godine u Dubrovniku
22. veljače 2020. u 13:35 0 komentara 122 prikaza
Dragan Primorac
Foto: AAFS

Na glavnoj skupštini Američke akademije za forenzičke znanosti, prof.dr. Draganu Primorcu potvrđen je reizbor na dužnost predsjednika Odbora za međunarodne odnose ove najuglednije svjetske organizacije iz područja forenzičkih znanosti. Američka Akademija za forenzičke znanosti sa sjedištem Colorado Springs-u, okuplja više od 7000 članova iz 50 saveznih država SAD-a, Kanade te iz 74 pridruženih država svijeta.

Hedvig Hricak Hedvig Hricak Američka Hrvatica u samom vrhu svjetske radiologije

U njezinu radu sudjeluju djelatnici američke vojske, državnih policija, ministarstva pravosuđa, državnog odvjetništva, Federal Bureau of Investigation (FBI), The Drug Enforcement Administration (DEA) te suci, odvjetnici, profesori i znanstvenici s vodećih američkih znanstvenih institucija, sveučilišta itd. Tijekom glavne skupštine za novu predsjednicu AAFS izabrana je prof.dr. Jeri Ropero-Miller.

Tijekom održavanja glavne skupštine, potvrđeno je da će se jedan od najznačajnijih svjjetskih znanstvenih događaja tijekom 2021. godine, “12th ISABS Conference on Forensic and Anthropologic Genetics and Mayo Clinic Lectures in Individualized Medicine” održati od 21.-26. lipnja 2021. godine u Dubrovniku. Su-organizatori događaja su International Society for Applied Biological Sciences (ISABS), čuvena američka bolnica "Mayo Clinic", Američka Akademija za forenzične znanosti (AAFS) te hrvatska Specijalna bolnica Sv. Katarina.

Od svoga osnutka (1997. godine) ISABS kontinuirano radi na promicanju najnovijih znanstvenih otkrića iz područja forenzičke i antropološke genetike te personalizirane medicine, a radu dosadašnjih kongresa koji se održavaju u Hrvatskoj, sudjelovalo je više od 6000 znanstvenika i 650 predavača, ukupno iz 70 država svijeta. Među predavačima je bilo i sedam dobitnika Nobelove nagrade.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.