Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Dopunska nastava na Međunarodnom filmskom festivalu u Chicagu

Komični triler svoju će sjevernoameričku premijeru imati na na 55. izdanju Međunarodnog filmskog festivala u Chicago koji traje od 16. do 27. listopada
24. rujna 2019. u 21:06 0 komentara 24 prikaza
Foto: PR

Treći dugometražni film Ivana-Gorana Viteza "Dopunska nastava" prikazuje se u programu "Global Currents", posvećen filmovima iz cijelog svijeta koji, kako se navodi na službenoj stranici festivala, nadilaze različitosti i podsjećaju nas na zajedničko ljudsko iskustvo. Film je na rasporedu 19. i 20. listopada, a publici će ga predstaviti sam redatelj, javlja HAVC.

Bračni par Ranogajec Koliko znamo o stvarateljima filmskih i videosadržaja u iseljeništvu? Malo

Komični triler "Dopunska nastava" domaćoj publici premijerno je predstavljen na ovogodišnjem Pulskom filmskom festivalu, a u kino-dvoranama diljem Hrvatske moći će se pogledati od 21. studenog u distribuciji Blitza.

Glumačku postavu čine Milivoj Beader, Marko Cindrić, Anita Matić Delić, Željko Königsknecht, Zlatko Burić, Janko Popović Volarić, Filip Eldan, Đorđe Kukuljica, Darko Janeš, Zlatan Zuhrić Zuhra i drugi. Na velikom platnu debitiraju i mladi Frida Jakšić i Franko Pavičić u vodećim ulogama devetogodišnjih školaraca. U središtu radnje je svježe rastavljen otac, koji bijesan jer ne može rođendan provesti sa svojom kćeri, upada u njezin razred s puškom, poklonom i tortom.

Producenti filma su Ivan Maloča i Maja Vukić, direktor fotografije Lutvo Mekić, montažerka Ivana Rogić, kostimografkinja Katarina Zaninović, majstorica maske Snježana Gorup, scenograf Mario Ivezić, skladatelj Jelenko Hodak, a scenarij potpisuje Ivan-Goran Vitez. Film je snimljen uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra. 

Uvijek zajedno Maria Dugandžić Pašić Hrvatski film koji je srušio američki sustav

Međunarodni filmski festival u Chicagu će 16. listopada otvoriti Motherless Brooklyn redatelja Edwarda Nortona. 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.