Himna kockastima

Don Anđelko Kaćunko skladao himnu za vatrene

Foto: Domovina
1/2
21.08.2018.
u 11:11

'Odmah mi se svidjela pa sam joj odgovorio da sam u napasti uglazbiti je'

Svećenik na službi u ličkoj župi Kompolje don Anđelko Kaćunko skladao je vatrenima iz Rusije pjesmu na tekst hrvatske pjesnikinje Marije Dubravec koja živi u australskom Brisbaneu.

"Marija mi je polovicom srpnja ove godine poslala pjesmu koju je naslovila HIMNA VATRENIMA. Odmah mi se svidjela pa sam joj odgovorio da sam u napasti uglazbiti je. Onda mi je ona hitro, unatoč velikoj vremenskoj razlici između Brisbanea i Kompolja, izdala gotovo prijeteću zapovijed da to moram učiniti odmah", otkrio je don Kaćunko za Domovinu, priznavši kako nije bio siguran hoće li uspjeti...

"Mislio sam kao Dalić: 'Bit će, ako Bog da!' Odmah sam u ruke zgrabio svoju tamburu – brač, nekoliko puta pročitao pjesmu, ponovio prvu kiticu i doista, počela je izlaziti melodija. Budući da je to bilo kasno u noći, sutradan sam dovršio, odnosno sklepao melodiju te s njom uskladio neke stihove pa se javio našem vrhunskom glazbeniku Zdenku Hršaku Zdenni s molbom da to na brzinu snimimo i lansiramo u svijet".

Iako je gospodin Hršak poslovno bio na putu u Rijeci i unatoč svojim brojnim obvezama, ovaj dvojac uspio je napraviti posao "za po ure".

"Ja sam odsvirao melodiju na braču, jednom otpjevao malko puknutim glasom, onda je Zdenko napravio sve ostalo što se čuje (i ne čuje, ali je jako važno)", naglasio je naš sugovornik, zaključivši riječima: "Narode, raduj se, pjevaj, uživaj i Bogu zahvaljuj uvijek na svim darovima."

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije