Naslovnica Vijesti

Dodijeljeno više od 1,8 milijuna kuna za projekte dijaspore

Javni poziv provodi se s ciljem promicanja veza i jačanja suradnje Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske te očuvanja hrvatskog identiteta, odnosno promicanja hrvatskog jezika
28. prosinca 2018. u 22:50 1 komentara 140 prikaza
Zagreb
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL

Temeljem provedenog 2. Javnog poziva za prijavu posebnih potreba i projekata od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske za 2018. godinu, koji je bio objavljen na službenim mrežnim stranicama Središnjeg državnoga ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske od 10. listopada do 9. studenoga 2018. godine, donijeta je Odluka o dodjeli financijske potpore za posebne potrebe i projekte od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske za 2018. godinu.

Potpora Strateškim institucijama u BiH dodijeljeno 6 milijuna kuna

Javni poziv provodi se s ciljem promicanja veza i jačanja suradnje Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske te očuvanja hrvatskog identiteta, odnosno promicanja hrvatskog jezika, kulture, tradicije i jačanja položaja hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske te pomoći ugroženim pojedincima – pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske koji se nalaze u teškim socijalnim i materijalnim prilikama.

Na otvoreni 2. Javni poziv, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske zaprimio je 761 prijavu u kategorijama, neprofitne organizacije, fizičke osobe te kategoriji ugroženi pojedinci. 

Zrakoplov Donosimo popis Dodijeljeno više od 2,2 milijuna kuna za projekte Hrvata izvan domovine

Neprofitne organizacije izvan Republike Hrvatske i u Republici Hrvatskoj koje se brinu za zaštitu prava i interesa Hrvata izvan Republike Hrvatske kao i fizičke osobe čiji projekti obuhvaćaju brigu za očuvanje i jačanje identiteta Hrvata izvan Republike Hrvatske mogli su prijaviti projekte i aktivnosti iz područja kulture, obrazovanja, znanosti, sporta i ostalih područja s ciljem zaštite prava i interesa Hrvata izvan Republike Hrvatske, kao i unaprjeđenja svih oblika suradnje između Republike Hrvatske i Hrvata izvan Republike Hrvatske.

Odluka se nalazi u nastavku...

 

  • RebeccaGeorge:

    Donosim 86 dolara na sat radeći od kuće. Bio sam šokiran kad mi je susjed rekao da je u prosjeku 95 dolara, ali vidim kako sada radi. Osjećam toliko slobode sada da sam svoj šef. učini to..........>>>>> www.WebJob33.Com