Bog i Hrvati

Dijaspora zahvaljuje izborniku Daliću: 'Nemoguće je suspregnuti emocije'

Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL
23.07.2018.
u 10:21

Kao Hrvati izvan Republike Hrvatske kojima ste, među ostalima, posvetili svoj epski trijumf, veliko nam je zadovoljstvo i ponos da vam najiskrenije i najsrdačnije čestitamo i zahvalimo na ovom uspjehu

Dragi izborniče Daliću, dragi kapetane Modriću, voljeni naši Vatreni!

Cijelom svijetu ste poručili na dočeku u Zagrebu, nakon povratka iz Rusije, da ste na Svjetskom nogometnom prvenstvu igrali za sebe, svoje obitelji, za nas, za cijelu Hrvatsku, za sve Hrvate u Bosni i Hercegovini, za sve Hrvate u iseljeništvu, i za naše branitelje. 

Uzimajući u obzir da smo narod od nekoliko milijuna ljudi i da nam je država samostalna samo 27 godina, ostvarili ste čudo titulom svjetskih viceprvaka!

Kao Hrvati izvan Republike Hrvatske kojima ste, među ostalima, posvetili svoj epski trijumf, veliko nam je zadovoljstvo i ponos da vam najiskrenije i najsrdačnije čestitamo i zahvalimo na ovom uspjehu. Hvala vam što ste nas ponovno, nakon oslobađajuće pobjede u ratu 1990-ih godina, ujedinili s hrvatskim narodom u Lijepoj Našoj, a među njima i s našim braniteljima. Na putu do vaše pobjede, ponovno smo mi Hrvati, diljem svijeta, disali kao jedan.

Pokazali ste nam da su sve podjele lažne, da smo sličniji, ujedinjeniji i voljeniji nego što kreatori podjela mogu zamisliti i podnijeti. Dalje, pokazali ste nam da je tajna hrvatskog uspjeha stvaranje hrvatske reprezentacije koju čine najbolji i najsposobniji talenti – ne samo Hrvati iz Hrvatske, već i oni iz Bosne i Hercegovine i iz hrvatskog iseljeništva. Bez obzira gdje su rođeni, bez obzira odakle su njihovi roditelji i obitelji, i bez obzira gdje usavršavaju svoje sposobnosti kada su odjenuli dresove s crveno-bijelim kockicama svi su oni vatreni Hrvati. 

A zahvaljujući sposobnom, nesebičnom i hrabrom vodstvu, naši vatreni momci bili su usmjereni prema zajedničkom cilju, zaboravili su na svoje osobne interese i dopustili da se iz njihove ljubavi prema Domovini i svojem hrvatskom narodu izvuče posebna snaga i dodatna spremnost sve dati od sebe za Hrvatsku.

Nemoguće je suspregnuti emocije – i tjedan dana nakon odigranog finala. Ovo su doživljaji i osjećaji koji svaki iskreni i lojalni hrvatski domoljub neće uskoro zaboraviti i nešto što je za naš hrvatski narod, a pogotovo za mlađe naraštaje, važnije od zlata!

Vaš uspjeh došao je u najboljem trenutku. Trebamo se svi ugledati u vas i zajedno našu prelijepu Domovinu Hrvatsku učiniti još ljepšom, boljom i sretnijom za život u Njoj. Sada je vrijeme da kao Hrvati iskoristimo to zajedništvo i hrabrost – da ovaj primjer ne bude uzalud – nego da se ostvari uspjeh u drugim segmentima života u Hrvatskoj (naročito u pogledu ojačavanja gospodarstva te poslovnih mogućnosti i ostvarivanja potrebnih reformi kako bi se omogućili razvoj, opstanak i ostanak Hrvata na svojim
ognjištima te ostvarili snovi i obećanja o zemlji o kojoj su naši preci sanjali) i u Bosni i Hercegovini (u ostvarivanju svojih prava i jednakopravnosti s ostala dva naroda).

Uime svih članova Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Hrvata diljem svijeta, još jednom vam od srca hvala! Uz čestitke, srdačan pozdrav i naš stari hrvatski pozdrav – Bog i Hrvati.

 

Ivan Grbešić, predsjednik

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije