Tri desetljeća

Dijaspora uz Miroslava Škoru. Ravnica se pjeva diljem svijeta

Hrvoje Jelavić/PIXSELL
26.05.2019.
u 10:27

Obučeni u narodne nošnje, mladi i stariji uz pratnju tamburaša, ovim su činom pozdravili domovinu Hrvatsku uz spomen na 30. obljetnicu nastanka ove pjesme

Više od 350 sudionika 42. Hrvatskog folklornog festivala u crkvi Prečistog srca Marijina u Vancouveru pjevalo je pjesmu "Ne dirajte mi ravnicu".

Obučeni u narodne nošnje, mladi i stariji uz pratnju tamburaša, ovim su činom pozdravili domovinu Hrvatsku uz spomen na 30. obljetnicu nastanka pjesme "Ne dirajte mi ravnicu".

"Svakome od nas glazba je draga. Mnoge pjesme obilježile su naše živote. Sami znate da se ove godine obilježava 30 godina od jedne prekrasne pjesme koja je postala drugom himnom naše domovine, a ta pjesma zove se 'Ne dirajte mi ravnicu'. Naš dragi Miroslav Škoro napisao je tu pjesmu prije 30 godina, a mi ćemo iz Vancouvera poslati jednu čestitku našoj domovini i našem dragom Škori. Pjevamo pjesmu i zahvaljujemo na 30 godina te pjesme za koju sam duboko uvjeren da će trajati još godinama pa i naraštajima", okupljenima je rekao župnik fra Slaven Milanović Litre...

Ravnica je otpjevana i u Münchenu, Buenos Airesu, Sydneyu, Melbourneu... Snimke pogledajte u nastavku...

Ženska Klapa Valovi iz Buenos Airesa

Članovi Hrvatskog folklornog ansambla "Vukovar", Sydney

Dječji folklorni festival u HKC-u Sunshine, Melbourne

Klapa Croatia, München

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije