HIDDEN VALLEY

Dijaspora na jednom od najvećih zimskih okupljanja u Americi

Foto: Hrvatska bratska zajednica u Americi
1/12
09.02.2019.
u 09:54

Nije neobično susresti skijaše i bordaše iz New Yorka, Washington DC-a, Clevelanda, Chicaga, Milwaukeeja, Toronta, Mississauge i Londona (u Ontariju)

Od 1. do 3. veljače 2019. održano je 49. godišnje natjecanje u gigant salomonu Hrvatske bratske zajednice u Americi. Ovo zimsko okupljanje naših članova privlači sve više i više mladeži, ali i starijih osoba. Natjecalo se oko 40 skijaša i bordaša u muškoj i ženskoj konkurenciji, životne dobi od 9 do 71 godinu.

"SkiFest" kroz ovih 49 godina izraslo je u jedno od najvećih zimskih okupljanja naših ljudi u Americi. Cijelo skijalište unaprijed je rasprodano i svi putevi u petak poslijepodne vodili su u Hidden Valley Ski Resort. Već kod ulaza, putem razglasa, čuli su se zvuci tamburice koji su najavili dobru zabavu, opuštanje, ali i sportska nadmetanja.

Skijaške staze, koje se spuštaju s planinskog lanca Laurel Highlands, vrlo su pogodne za početnike, ali i već okušane skijaše te bordaše, koji su spremni za natjecanje. Mogućnosti za ljubitelje zimskih sportova velike su i raznovrsne. Bilo je za svakog ponešto. Pa i za ljubitelje dobre glazbe, zabave i plesa navečer, u banket-dvorani.

Skijalište je udaljeno svega 95 kilometara od Pittsburgha. Sve spomenuto doista pogoduje da se "SkiFest" već godinama održava baš ovdje. Nije neobično susresti skijaše i bordaše iz New Yorka, Washington DC-a, Clevelanda, Chicaga, Milwaukeeja, Toronta, Mississauge i Londona (u Ontariju). Najbrojnije su skupine ipak iz Pittsburgha i Clevelanda, posebno mladeži.

Ovogodišnji gosti "SkiFesta" pristigli su iz Osijeka, domovine nam Hrvatske. Bio je to Tamburaški sastav Kas koji je u večernjim satima svirao za zabavni ugođaj, ali imali su i svog predstavnika, što je bilo ugodno iznenađenje. Naime, Dinko Glavaš, jedan od vodećih pjevača sastava, bio je vrlo uspješan u spustu na strminama Laurela. Dinko je jednom u svom razgovoru novinaru rekao da je veliki ljubitelj sporta. Ovom prilikom to je još jednom pokazao, iako je u njegovom srcu nogomet.

Kas je prije nekoliko godina gostovao je na Kulturnoj turneji Hrvatske bratske zajednice kroz Kanadu i Ameriku te je stekao simpatije i prijateljstva mnogih. Ovim putem još se jednom predstavio s divnom tamburaškom glazbom, pjesmom i svirkom za kola. A mladež ovdje, doista skače na noge kada se svira kolo.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije