Kenijski praznik

Čak 213 Hrvata nastupilo na 34. bečkom maratonu

Bečki maraton
Foto: Zlatko Medibach
1/6
28.04.2017.
u 09:22

Čestitamo našim ljudima iz Austrije, Bosne i Hercegovine i domovine jer su dali važan doprinos ovom velikom međunarodnom sportskom događaju, koji je od 1984. godine i najveća sportska manifestacija u Austriji

Na 34. bečkom maratonu sudjelovalo je 42.766 maratonaca iz čak 125 zemalja, među kojima i 213 hrvatskih trkača, a od toga 30 maratonaca u punoj duljini dionice od 42 kilometra.

"Amadea Medibach, hrvatska predstavnica na Bečkome maratonu, bila je i prvi trkač u štafeti broj 1, zajedno sa mnom te s Mateom i Ivanom Smej", rekao je Zlatko Medibach, član predsjedništva Kulturnog i sportskog društva Zagreb u Beču, koji je već godinama glavni koordinator za sve hrvatske sudionike. 

Napomenuo je da su se naši trkači brzo razišli jer je bilo prohladno uz jak i neugodan vjetar, tako da je ovoga puta za zajedničku fotografiju nakon ulaska u cilj ostalo tek nekoliko Hrvata.

Dan prije utrke hrvatski natjecatelji i navijači okupili su se u bečkoj Gradskoj vijećnici na tradicionalnoj zabavi Carbo Loafing. 

Čestitamo Hrvatima iz Austrije, Bosne i Hercegovine i domovine jer su dali važan doprinos ovom velikom međunarodnom sportskom događaju, koji je od 1984. godine i najveća sportska manifestacija u Austriji.

Pobjednik ovogodišnjeg 34. bečkog maratona bio je Kenijac A. Korir. On je za dva sata, osam minuta i 40 sekundi pretrčao stazu dugu 42,195 metara i trijumfalno stigao na cilj. 

Drugi i treći bili su njegovi sunarodnjaci I. Bushendich (2:08:42) i E. Omulio (2:09:10).

Kod maratonki prvo i drugo mjesto osvojile su također trkačice iz Kenije N. Kiprop (2:24:20) i R. Chesir (2:24:25) pa austrijski mediji pišu da je ovogodišnji Bečki maraton bio "kenijski praznik". 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije