Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Buran pljesak mezzosopranistici Babić i orguljašu Pleliju

Publika je oduševljeno pozdravila glazbeni duo Babić-Pleli koji je pokazao ne samo svoje izvođačke sposobnosti nego i neiscrpno bogatstvo vokalnog i orguljaškog izričaja
30. rujna 2016. u 11:36 0 komentara 288 prikaza
GEGENKLANG
Foto: Darko Pleli
Pogledajte galeriju 1/2

Marta Babić, hrvatska mezzosopranistica koja radi u Belgiji i orguljaš s bečkom adresom Darko Pleli održali su samostalni koncert u Škotskoj crkvi u Beču.

U utorak su izveli skladbe Gregora Handkea, Antona Heillera, Huga Wolfa i Anđelka Klobučara. 

Koncert je otvoren djelom "Rap", a zatvoren s "Uskrsnu Isus doista".

Program je uglavnom sadržavao duhovne skladbe za glas i orgulje te nekoliko kraćih solo izvedbi samo za orgulje koje su se zvukovno lijepo nadopunjavale s vokalnim djelima. Sakralni sadržaji uistinu su stvorili posebno ozračje.

Publika je oduševljeno pozdravila glazbeni duo Babić-Pleli koji je pokazao ne samo svoje izvođačke sposobnosti nego i neiscrpno bogatstvo vokalnog i orguljaškog izričaja.

Leteći ljudi Promocija zbirke pjesama "Leteći ljudi" Lidije Pavlović-Grgić predstavljeni bečkoj publici Mali princ Europski dan jezika 2016. U Beču prvi put predstavljen i gradišćanskohrvatski

"Program je bio vrlo zahtjevan, ali to je moj izazov. Sretna sam da nas je publika tako dobro primila", rekla je mezzosopranistica Babić i dodala kako su Darko i ona ovim koncertom željeli odati počast pokojnom Anđelku Klobučaru.

"Isti ćemo koncert izvesti i u zagrebačkoj katedrali 2. listopada ove godine", otkrila je.

Orguljaš Darko Pleli sretan je što se u sklopu Gegenklang crkvene ponude pruža prilika mladim glazbenicima.

"U svibnju sljedeće godine ovdje će nastupiti i hrvatska violinistica Andrea Nikolić", napomenuo je naš sugovornik, zaključivši kako mu je cilj promovirati hrvatsku glazbu, skladatelje i izvođače. 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.