Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Božić u hrvatskim školama

Dobrom raspoloženju je doprinio i Sv. Nikola koji je i ove godine obradovao djecu ukusnim slatkišima
25. prosinca 2017. u 22:49 0 komentara 867 prikaza
Hrvatske škole
Foto: Miro Marcikić
Pogledajte galeriju 1/8

Uoči Božića vrijeme je kada se zajednica okupi da zajedno proslave nadolazeċe blagdane, a proslava prožeta dječjim smijehom, plesom i pjesmom najljepši je način obilježavanja božićnih blagdana.

stotine pjevača i plesača Ususret siječanjskoj Zimskoj školi hrvatskoga folklora u Koprivnici

Hrvatska škola "Kardinal Stepinac" u Chicagu je 16. prosinca održala tradicionalnu božićnu priredbu za članove i prijatelje škole. Priredbi je nazočilo više od 400 gostiju, uključujući i gospođu Sanju Laković, generalnu konzulicu Republike Hrvatske u Chicagu, koja je darovala djeci prekrasnu košaru punu slatkiša iz Hrvatske.  

U bogatom programu je sudjelovalo oko stotinu učenika od vrtićke dobi do 8. razreda, kao i srednjoškolci koji su okupljeni u plesnoj skupini Klub Stepinac. Učenici su se predstavili publici recitacijama, pjesmama i igrokazima na hrvatskom jeziku, koji su se izmjenjivali u programu s plesovima iz Međimurja, Slavonije, Srijema i s otoka Murtera. 

Dobrom raspoloženju je doprinio i sveti Nikola koji je i ove godine obradovao djecu ukusnim slatkišima, kao i DJ Luka Ilić s prigodnom božićnom glazbom. Škola je priredila i malo iznenađenje voditelju programa i novom đakonu pri župi Sv. Jeronima, fra Antoniju Musi, počastivši ga tortom povodom njegova đakonskog ređenja. Večer je završena bogatom tombolom. 

A sličan program održavao se i na sjeveru Chicaga, gdje su djeca Hrvatske škole pri Hrvatskom kulturnom centru hrvatskim tradicionalnim plesovima te božićnim pjesmama ispratili godinu koja je na zalasku. Naročito je bilo veselo dolaskom Svetog Nikole.

Dijete svjetla, dijete nade Božićna kampanja HBZ Amerike ulaže milijunske iznose u obrazovanje i zdravlje djece Božićni koncert BOŽIĆNI KONCERTI 'Glazba je idealan način spajanja ljudi bez obzira na njihovu nacionalnost' Blagdansko ozračje Božićni domjenak hrvatskog konzulata u Chicagu Koncert ''U susret Božiću'' u Oktogonu ugrijat će vaša srca PROMO Koncert ''U susret Božiću'' u Oktogonu ugrijat će vaša srca
 
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.