Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Bogat program CroatiaFesta u Seattleu: kulinarska ponuda, posebna izložba, obnova dokumenata...

Posjetitelje očekuje i bogata kulinarska ponuda (janjetina na ražnju, ćevapčići, sarma, jela ispod peke i sl.) kao i demonstracije pojedinih recepata
21. kolovoza 2019. u 09:09 0 komentara 61 prikaza
Foto: croatiafest.org

Od 5. do 6. listopada 2019. u Seattleu, kao dio "Festal Series of Festivals" kojima se ističe kulturna i etnička raznolikost grada, održat će se 16. CroatiaFest, javlja Hrvatska matica iseljenika.

Moj lipi anđele Nezaboravna večer klapa iz iseljeništva na Festivalu u Omišu. Publika našoj dijaspori pripremila iznenađenje

Program počinje misom u crkvi Sv. Josipa na 18. Aveniji, a nastavlja se navečer zabavom u Centru ruske zajednice (preko puta crkve).

Tijekom 6. listopada u Seattle Armory centru na glavnoj pozornici izmjenjivat će se glazbene i plesne skupine. Predviđenu su i programi za najmlađe. U umjetničkoj galeriji bit će izložena djela hrvatskih umjetnika i hrvatske narodne nošnje. Posebna izložba posvećena je doprinosu Hrvata razvoju Sjedinjenih Država i iseljeničkim pričama, a bit će moguć i razgovor sa stručnjacima za genealogiju. Zainteresirani će se moći raspitati i o mogućnostima putovanja u Hrvatsku.

Posjetitelje očekuje i bogata kulinarska ponuda (janjetina na ražnju, ćevapčići, sarma, jela ispod peke i sl.) kao i demonstracije pojedinih recepata. Prisutni će moći uživati u hrvatskim vinima, kao i onima hrvatskih vinara u Americi. Na CroatiaFestu moći će se, zahvaljujući prisutnosti hrvatskih konzularnih službenika, i obnoviti hrvatski dokumenti.

VIDEO Pogledajte cijeli Tamburaški festival mladih HBZ-a, gotovo 5 sati sjajnog materijala

Posebno priznanje primit će Zvonimir (Zvone) Aničić, predsjednik i glazbeni voditelj tamburaškog orkestra "Kardinal Stepinac".

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.