Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Blagdan sv. Lovre tradicionalno je okupio brojne hodočasnike, a posebno raseljene Vivođane

Domaćin preč. Markač zahvalio je svim sudionicima slavlja, a posebno iseljenicima iz Kanade koji baštine ljubav prema rodnom kraju osnivanjem i djelovanjem u Društvu sv. Lovre
13. kolovoza 2019. u 10:44 0 komentara 67 prikaza
Foto: IKA

Umirovljeni vojni biskup Juraj Jezerinac predvodio je u nedjelju u župi sv. Lovre na Vivodini, u Ozaljsko-lipničkom dekanatu, svečanu misu drugog dana proslave Lovrenčeva. 

Župa sv. Nikole Tavelića Ovako je proslavljena Velika Gospa u Winnipegu

Blagdan sv. Lovre, nebeskog zaštitnika župe, tradicionalno okuplja brojne hodočasnike, a posebno raseljene Vivođane iz Sjedinjenih Američkih Država, Kanade i Australije koji na Lovrenčevo dolaze u rodni kraj.

Uz biskupa Jezerinca koncelebrirali su mjesni župnik i policijski kapelan preč. Andrija Markač, ozaljsko-lipnički dekan i župnik Ozlja preč. Josip Jakovčić, župnik Završja Dragutin Goričanec, Kamanja Stjepan Jakov te župnik župe Podzemelj iz novomeške biskupije u susjednoj Sloveniji Branko Jurejevčić.

Biskup Jezerinac tijekom mise podijelio je sakrament potvrde krizmanicima. Govoreći o sedam darova Duha Svetoga i odnosu sv. Lovre prema svakome od njih, biskup je istaknuo da je sv. Lovro posebno iskazao dar jakosti jer se ni po cijenu smrti nije bojao slijediti Isusov put baš kao kod nas bl. Alojzije Stepinac, najveći čovjek u prošlom stoljeću koji je spasio, između ostalog, i brojne slovenske svećenike.

Uključite se Misionar Dabo o teškom stanju u Zambiji. Objasnio što bi jednom selu značio mlin za kukuruz

Domaćin preč. Markač zahvalio je svim sudionicima slavlja, a posebno iseljenicima iz Kanade koji baštine ljubav prema rodnom kraju osnivanjem i djelovanjem u Društvu sv. Lovre. Misi su prisustvovale stotine hodočasnika te predstavnici javnog i političkog života i policije na čelu s gradonačelnicom Ozlja Gordanom Lipšinić.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.