dugo i blisko prijateljstvo

Bavarska policija donirala opremu za policijske objekte na potresom pogođenim područjima

Frank Hoermann/DPA/PIXSELL
02.04.2021.
u 11:28

Donacija se sastoji od 324 stola, 77 stolica, 27 ormara i uredskih regala, 20 ladičara, medijskog ormarića, četiri zidna ormarića, dvije oglasne ploče, 102 monitora i 126 osobnih računala koji su dopremljeni s 13 kamiona

Ministarstvo unutarnjih poslova, sporta, i integracije Slobodne Države Bavarske dopremilo je u jučer, 1. travnja, donaciju informatičke opreme i uredskog namještaja namijenjenu opremanju policijskih objekata na područjima pogođenim potresima u Sisačko-moslavačkoj i dijelovima Zagrebačke županije.

Donacija se sastoji od 324 stola, 77 stolica, 27 ormara i uredskih regala, 20 ladičara, medijskog ormarića, četiri zidna ormarića, dvije oglasne ploče, 102 monitora i 126 osobnih računala koji su dopremljeni s 13 kamiona, priopćilo je Ravnateljstvo policije, prenosi Fenix magazin

Donaciju je preuzeo zamjenik glavnog ravnatelja policije Jozo Šuker koji je s voditeljem Ureda policijske uprave bavarske policije i prvim glavnim policijskim inspektorom Günterom Pelzelom razmijenio potpisane ugovore o donaciji.

”Nakon razornog potresa koji je pogodio područje Sisačko-moslavačke županije i dijelove Zagrebačke županije, Ravnateljstvo policije zatražilo je, posredstvom stranih policijskih časnika za vezu, pomoć stranih policijskih organizacija. Bavarska policija i policija Savezne Republike Njemačke, među prvima su se odazvale tom pozivu, a mi smo srdačno prihvatili njihovu ponudu, ne samo iz financijskih razloga, već iz razloga što cijenimo pomoć i podršku ljudi koji u teškim vremenima jednostavno kažu - tu smo radi vas, svi smo jedno”, istaknuo je Šuker.

”Donacijom iskazujemo solidarnost s našim hrvatskim kolegama i pomažemo im da nastave raditi u poboljšanim uvjetima”, kazao je zamjenik voditelja Ureda policijske uprave bavarske policije i prvi glavni inspektor Jochen Riedling.

Ravnateljstvo policije naglasilo je da bavarsku i hrvatsku policiju veže dugo i blisko prijateljstvo, što se očituje u okviru ”Europske strategije za Podunavlje” te kroz niz uspješno provedenih mjera vladine komisije Bavarska – Hrvatska.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije