Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Bavarska policija donirala opremu za policijske objekte na potresom pogođenim područjima

Donacija se sastoji od 324 stola, 77 stolica, 27 ormara i uredskih regala, 20 ladičara, medijskog ormarića, četiri zidna ormarića, dvije oglasne ploče, 102 monitora i 126 osobnih računala koji su dopremljeni s 13 kamiona
02. travnja 2021. u 11:28 0 komentara 50 prikaza
Foto: Frank Hoermann/DPA/PIXSELL

Ministarstvo unutarnjih poslova, sporta, i integracije Slobodne Države Bavarske dopremilo je u jučer, 1. travnja, donaciju informatičke opreme i uredskog namještaja namijenjenu opremanju policijskih objekata na područjima pogođenim potresima u Sisačko-moslavačkoj i dijelovima Zagrebačke županije.

Donacija Hrvati iz Njemačke sisačkoj Općoj bolnici donirali 25 uređaja

Donacija se sastoji od 324 stola, 77 stolica, 27 ormara i uredskih regala, 20 ladičara, medijskog ormarića, četiri zidna ormarića, dvije oglasne ploče, 102 monitora i 126 osobnih računala koji su dopremljeni s 13 kamiona, priopćilo je Ravnateljstvo policije, prenosi Fenix magazin

Donaciju je preuzeo zamjenik glavnog ravnatelja policije Jozo Šuker koji je s voditeljem Ureda policijske uprave bavarske policije i prvim glavnim policijskim inspektorom Günterom Pelzelom razmijenio potpisane ugovore o donaciji.

”Nakon razornog potresa koji je pogodio područje Sisačko-moslavačke županije i dijelove Zagrebačke županije, Ravnateljstvo policije zatražilo je, posredstvom stranih policijskih časnika za vezu, pomoć stranih policijskih organizacija. Bavarska policija i policija Savezne Republike Njemačke, među prvima su se odazvale tom pozivu, a mi smo srdačno prihvatili njihovu ponudu, ne samo iz financijskih razloga, već iz razloga što cijenimo pomoć i podršku ljudi koji u teškim vremenima jednostavno kažu - tu smo radi vas, svi smo jedno”, istaknuo je Šuker.

Predaja čeka veleposlaniku Glunčiću SOLIDARNOST S HRVATSKOM Gradišćanski Hrvati predali veleposlaniku Glunčiću ček na 43.000 eura za obnovu Opće bolnice u Sisku

”Donacijom iskazujemo solidarnost s našim hrvatskim kolegama i pomažemo im da nastave raditi u poboljšanim uvjetima”, kazao je zamjenik voditelja Ureda policijske uprave bavarske policije i prvi glavni inspektor Jochen Riedling.

Ravnateljstvo policije naglasilo je da bavarsku i hrvatsku policiju veže dugo i blisko prijateljstvo, što se očituje u okviru ”Europske strategije za Podunavlje” te kroz niz uspješno provedenih mjera vladine komisije Bavarska – Hrvatska.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.