Koncert za pamćenje

2Cellos na američkoj turneji: Hauser prošetao publikom i iznenadio Hrvate u Pittsburghu

Foto: Franjo Bertović
1/3
07.04.2019.
u 09:32

Koncert-show trajao je od 20 do 22 sata, ali vrijeme je jednostavno prohujalo, kako je to glasno izrekao jedan od sudionika događaja pri izlasku iz arene

U strogom središtu Pittsburgha, u poznatoj hokejaškoj Paints Areni, u srijedu je održan veliki koncert-show 2Cellosa. Njihov nastup pratilo je nekoliko tisuća oduševljenih posjetitelja i ljubitelja vrhunske glazbe. 

Luka Šulić i Stjepan Hauser, a u drugom dijelu bubnjar Dušan Kranjc, svojim posebnim talentom i energijom pokazali su da su na vrhu svjetske glazbene scene. U uvodnom dijelu nastupio je još jedan velikan – Jon McLaughlin, s nekoliko svojih pjesama uz klavirsku izvedbu. 

Za sve one koji su tražili ulaznicu više prije samog početka, shvatili su poznatu poruku Eltona Johna da je 2Cellos potrebno vidjeti uživo na pozornici jer su doista izvrsni. Plijenili su pozornost sa sjajnom svirkom, kratkim riječima dobrodošlice i zabavnim ugođajem. 

Koncert-show trajao je od 20 do 22 sata, ali vrijeme je jednostavno prohujalo, kako je to glasno izrekao jedan od sudionika događaja pri izlasku iz arene. Luka, Stjepan i Dušan jednostavno su zaljuljali gledalište. Publika je ustajala sa svojih sjedišta i pljeskom ih nagrađivala. Vrhunac je bio kada se Stjepan Hauser prošetao kroz gledalište i pozirao uz hrvatsku zastavu s mnogobrojnim članovima Hrvatske bratske zajednice koji su s velikim ponosom i radošću dočekali goste iz domovine.

S obzirom na to da je u Pittsburghu središnjica Zajednice, mnoge ulaznice kupljene su još u listopadu prošle godine, i s veseljem se očekivao nastup 2Cellosa u gradu. Na kraju, bilo je predivno vidjeti na platnu iznad pozornice, dok su ovacije gledališta zadržavale izvođače s "još, još", videosnimke s Plitvičkih jezera koja ove godine slave 70. godišnjicu proglašenja Nacionalnog parka i ove božanstvene prirode, u našoj maloj i lijepoj zemlji Hrvatskoj.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije