Moja Hrvatska
Naslovnica Priče

Pročitajte kako su se naši iseljenici davno oglašavali u Americi

Osobitu pažnju posvećuju kolačima za svadbe, sastanke, zabave i ine prigode te da narudžbe izvršavaju točno, a u cijenama su "vrlo umjereni"
11. lipnja 2019. u 10:42 0 komentara 1064 prikaza
Foto: Pixabay

Mike Saskor (Split), Anton Matovac (Poljice) i Josip Martini (Split) upozoravaju svu hrvatsku, kao i ostalu slavensku javnost da su na 2700 Princeton Avenue u Chicagu otvorili i modernim strojevima uredili pekarnu i slastičarnu.

Iz povijesti U temeljima sirotišta u Des Plainesu zapisana su imena četvorice naših ljudi

Ovaj oglas objavljen je 1927. godine u knjizi Vjekoslava Melera "Hrvati u Americi, hrvatske kolonije u Chicagu, Prilog povijesti američkih Hrvata".

Trojica iseljenika iz Dalmacije oglašavaju svoju ponudu koja se sastoji od više vrsta kolača i domaćeg kruha. Najavljuju kako osobitu pažnju posvećuju kolačima za svadbe, sastanke, zabave i ine prigode te da narudžbe izvršavaju točno, a u cijenama su "vrlo umjereni". 

Vulkanizer Autospringovi Pročitajte kako se hrvatski vulkanizer 1927. oglašavao u Chicagu

"Na Vama je, da nas omogućite opskrbiti Vas tečnim pecivom, a mi Vam našom solidnom podvorbom jamčimo, da ćete sa uživanjem jesti kruh Vaš svagdanji i da će Vam u slast ići kolači u našoj slastičarni priređeni. Dostavljamo u kuću i toplo se preporučamo. Svoj k svome", piše u ovom zanimljivom oglasu, koji je zaključenom sloganom "Svoji k svome".

 | Autor : Hrvati u Americi Foto: Hrvati u Americi

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.