Naslovnica Priče

Domovino, gorka si i prokleta gruda

Brat mi bijaše od prvog dana za Hrvatsku i po linijama fronta. Izvršio je samoubojstvo
08. studenoga 2017. u 06:19 4 komentara 1923 prikaza
Starac
Foto: Thinkstock

U članku "I opet tražimo pomoć dijaspore" osvanuo je komentar našeg čitatelja koji prenosimo u cijelosti...

Kempten Mladi gastarbajter 'Njemačka možda i nije ono što je nekad bila, no i dalje je barem deset puta bolja od Hrvatske danas'

"Već sam 39 godina u Njemačkoj i nisam ništa uložio u Hrvatsku. Od 1990. do 1995. bio sam jako angažiran na humanitarnom polju i donirao mnogo novca. 

Žao mi je, retrospektivno, tih uloga. Žao mi je što mi je otac u Hrvatskoj sagradio obiteljsku kuću koja je sada prazna. U domovini cvatu mito i korupcija, uhljebljivanje i nepotizam. Meka smo kriminalu. 

Mnogi su pohrlili nakon 1995. u domovinu i gorko su požalili te se vraćaju u tuđinu. Hrvatska nikada neće pružiti mogućnost života po europskom standardu. Trgovci, političari, sud i policija su ustvari jedna mafija. Hrvatska je dio Balkana. Tu i pripada kulturno, među egipatske i turske TV serije. 

Hrvatska tone. Nemojte ulagati u domovinu. Žalosno, ali istinito. Žao mi je što mi je otac bio domoljub koji je tek pred smrt uvidio da neće biti lustracije i da je njegov trud u Njemačkoj bio uzaludan. Sanjao je Hrvatsku, a umro gorko razočaran shvativši da se ništa nije promijenilo. 

Brat mi bijaše od prvog dana za Hrvatsku i po linijama fronta. Izvršio je samoubojstvo. Hrvatska, gorka si i prokleta gruda. Nikad ja tu više neću živjeti. Moju kritiku mnogi slijepci ne podnose. 

Zbogom!"

Mirko Lipotić Mirko Lipotić Otišao u Njemačku u 54. godini: Da imam milijarde, ne bih ni lipe uložio u Hrvatsku Ruka Noćna mora Hrvat prevaren u Njemačkoj! Umjesto ugovora o radu, potpisao suvlasništvo u tvrtki Tuča Sve češće sam gladan Prokletstvo hrvatskog gastarbajtera: U Njemačkoj su me prevarili, ponizili i istukli, kako ću kući za Božić?
 • svojaja:

  Hrvati su kroz citavu povijest sluzili tudjim gospodarima i ratovali u tudjim ratovima i za tudje interese. Hrvati imaju podanicki konjusarski mentalitet, oni i danas klece pred tudjim gospodarima i klanjaju se do poda kolonizatoru. Pogledajte samo te politikante sto ... prikaži još! se svi izruguju u svijetu s njima i pljackaju im zemlju i narod kako im padne na pamet. Dodju u Hrvatsku kao u samposlugu i narede im sto im moraju predati od nacionalnog bogatstva. I sta ce takvim bijednicima drzava? Pa oni znaju da su oni pacenici i podanici i da to nije vidjelo ponosnoga i dostojanstvenoga naroda sa velikim ''N'', i da su oni uvijek takvi i bili kroz citavu povijest. Svaki narod ima svoje osobine, zna se koji su slobodarski i dostojanstveni narodi koje moras postovati, a koje mozes frnjokulama gadjati i gaziti tako kako te volja. Dosta pogledati ovaj ugovor oko Agrokora sto je Ramljak potpisao americkim lesinarskim fondovima, tu se jasno crno na bijelo vidi kakav status Hrvatska ima u svijetu i kakvo misljenje o Hrvatskome narodu imaju ljudi u svijetu.

 • Avatar Časnik2
  Časnik2:

  Njemačka je takva zato što u njoj žive Nijemci a Hrvatska je takva zato što u njoj žive Hrvati. Pametnom dosta !!!!

 • ivanh4:

  Na žalost u ovom tekstu je gorka istina! Zašto narod ne progleda i podigne glavu iz pijeska, normalan čovjek ne može dokučiti. Što nam se treba desiti da nam se UDB-a i peta kolona prestane smijati i izrugivati ovaj opljačkani ... prikaži još!i narod i državu. E moj narode zapjeva naš Marko!!!!!!!!!!!!!