Malobrojna zajednica

Hrvatski nogomet igrao se i na Floridi

Croatia Florida
Foto: Sveto ime Croatia
1/2
22.09.2016.
u 13:55

Nema nikakve sumnje da sve zasluge za rad i opstanak kluba pripadaju Kruni Kršloviću koji je bio igrač, trener, predsjednik i glavni sponzor

Croatia Florida osnovana je 15. rujna 1979. godine, a njezin glavni utemeljitelj bio je Kruno Kršlović.

Svoj doprinos još su dali Mladen Jerković i Ante Čuljak kako bi u malobrojnoj hrvatskoj zajednici od stotinjak obitelji mogli igrati nogomet. 

Potrebno je svakako izdvojiti obitelji Karanušić i Paulić te pojedince Antu Pavelića, Stipu Klarića, Zdenka Zalca i Ivana Babića. 

Imajući u vidu malen broj naših ljudi, sportski rezultati Croatije ostvareni neposredno nakon osnutka svakako su dojmljivi.

Bitno je spomenuti osvajanje titule prvaka III regije SAD-a 1983. godine, Međunarodni turnir prvaka Battle of Florida 1985. i Low Cunty Invitational Champions 1989.

Prema riječima tamošnjih Hrvata, najveći uspjeh u bogatoj klupskoj povijesti predstavlja domaćinstvo 43. tradicionalnog turnira Hrvatskog nacionalnog nogometnog saveza za SAD i Kanadu 2006. godine na kojem je Croatia bila finalist. 

Nema nikakve sumnje da sve zasluge za opstanak kluba pripadaju Kruni Kršloviću koji je bio igrač, trener, predsjednik i glavni sponzor. 

Zahvaljujući njegovom trudu Croatia Florida uspjela je dobiti donacije od K.S.N. Inc., Siemensa, Western Uniona i Budweisera. 

Zanimljivo je spomenuti da su za momčad po završetku svojih karijera igrali svjetski poznati nogometaši poput Teofila (Nene) Cubillasa, Gerda Müllera i Georgea Weaha. 

Uz njih treba spomenuti i druge igrače koji su godinama nosili klupske dresove, a oni su: Miljče Donev, Ivan McKinley, Michael Araujo, Darrin Karuzas, Jim Rooney, Peter Marino, Ian Bishop, Orrett Prendergast i Mark Chung. 

Ne treba zaboraviti ni Pedra Magalanesa, Branka Segotu, Mladena Ivančića, Pedra Tavaresa, Troya Edwardsa, Erica Aikmana, Davida Winnera, Richarda Poolea, Patricka Johnsona, Briana Jupa i Briana Benedicta. 

Zbog činjenice da se nalazi u jednom od najpopularnijih američkih i svjetskih turističkih odredišta, Croatia Florida igrala je protiv poznatih nogometnih klubova poput Bayern Münchena.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije