Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Zlatko Šljivić Gale ponovno predsjednik Austrijsko-hrvatske zajednice za kulturu i šport u Beču

Predsjednica za kulturu AHZ-a je Jadranka Vincek, a predsjednik za sport je Luka Kobaš. Glavna tajnica je Dragica Brekalo. Rizničarka je Snježana Ljubičić, a njena je zamjenica Marija Grosinić. U Nadzorni odbor AHZ-a izabrani su Mario Ladan, Franjo Ivanović i Rafajl Čelebić, a u sastav Časnog suda ušli su Mladen Mikić, Drago Đeno i Ljubomir Damjanović istaknula je Vincek
14. lipnja 2022. u 22:36 0 komentara 14 prikaza
Foto: Arhiva AHZ -a u Beču

Austrijsko-hrvatska zajednica za kulturu i šport (AHZ) u Beču, na nedavnoj je izbornoj sjednici izabrala novo predsjedništvo.
Za predsjednika AHZ-a jednoglasno, s dvogodišnjim mandatom ponovno je izabran Zlatko Šljivić Gale, izvijestila je predsjednica za kulturu Zajednice Jadranka Vincek.

Dopredsjednici su Nenad Bošnjak i Niko Frančešević. Predsjednica za kulturu AHZ-a je Jadranka Vincek, a predsjednik za sport je Luka Kobaš. Glavna tajnica je Dragica Brekalo. Rizničarka je Snježana Ljubičić, a njena je zamjenica Marija Grosinić. U Nadzorni odbor AHZ-a izabrani su Mario Ladan, Franjo Ivanović i Rafajl Čelebić, a u sastav Časnog suda ušli su Mladen Mikić, Drago Đeno i Ljubomir Damjanović istaknula je Vincek. Vezano uz plan aktivnosti Vincek je napomenula da će se uskoro na sportskom terenu Helfort u 16. bečkom stambenom okrugu održati “Skup zajedništva”. Kako je pojasnila to je Projekt Beča, u čijem će se sklopu uz nogometni turnir održati i kulturno zabavni program u kojem će nastupiti KUD-ovi Busovača, Raščica, Bosanska Posavina i Posavski vez, koji već niz godina djeluju u austrijskom glavnom gradu.

“Imamo podršku i Ureda za iseljeništvo”, istaknula je Vincek. Dodala je kako je potom sljedeći projekt “Hrvatska večer”, koja će se održati 5. studenoga ove godine u bečkom restoranu Casablanca.

“Planirana je i projekcija jednog filma, ali još nemamo konkretan datum. U tijeku su i pripreme za svečanu proslavu 30. Hrvatskog bala, koju dosad nismo mogli održati zbog pandemije koronavirusa”, rekla je predsjednica za kulturu AHZ-a.

Ono čemu se veseli ne samo Jadranka Vincek nego i predsjednik AHZ-a Zlatko Šljivić Gale je da su se neke od Udruga koje su izašle iz Zajednice ponovno vratile pod krov AHZ-a, da je “atmosfera odlična” i da su svi zajedno “voljni doprinijeti daljnjem napretku AHZ-a”.

“Za to imamo i volje i snage”, poručila je na kraju Vincek.

Kako smo čuli iz krugova AHZ-a, jedan od važnih prioriteta novo izabrane Uprave je bolje međusobno povezivanje udruga koje djeluju u sklopu AHZ-a, kao i jačanje suradnje kroz zajedničke projekte. I što na kraju reći, nego čestitke ponovno izabranom predsjedniku Zlatku Šljiviću Galeu na novom mandatu i novoizabranoj Upravi AHZ-a.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.