Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Zanimljiv sastav Hrvata iz Molisea izdao svoj prvi album

CD sadrži 11 narodnih pjesama moliških Hrvata i Marca Blascetta (Marka Blažete)
14. kolovoza 2019. u 10:49 0 komentara 29 prikaza
Foto: PR

Već godinama skupina KroaTarantata privlači pozornost svojim zanimljivim koncertnim nastupima. Njihov spoj narodnog pjesništva Hrvata u Moliseu i tradicionalnih glazbenih oblika južne Italije (tarantelle, pizzice), siguran je recept za podizanje atmosfere i jamstvo dobre zabave, javlja Hrvatska matica iseljenika.

Pinkovac Iz emisije Dobar dan Hrvati Mali gradišćanski Hrvati predstavili svoj novi božićni CD

Odnedavno KroaTarantata nije više samo koncertna atrakcija. Skupina je izdala CD pod nazivom "Duša naša" koji sadrži 11 narodnih pjesama moliških Hrvata i Marca Blascetta (Marka Blažete) u pozadini sa živom glazbenom podlogom tradicijske glazbe talijanskog juga.

Vlado Bašić Ćaća Najtraženiji kralj hrvatske fešte u iseljeništvu izdao novi album

Tako ljubitelji KroaTarantate i oni koji će to tek postati mogu uživati u izvedbama pjesama "Kako je lipo hoditi", "Duša našoga grada", "Oj, Jelena", "Divojkica", "Lipa Mara", "Lipa divojka rodna", "Ta je on", "Bombinič", "Fate do sakoga dana". Pojedine pjesme pojavljuju se i u nekoliko izvedbi.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.