Opstanak, povratak i ostanak

Vlada odobrila 20 milijuna kuna za 65 programa i projekata u 2016.

Mostar
Foto: Stojan Lasic/PIXSELL
15.09.2016.
u 11:01

Vodilo se računa o ravnomjernoj geografskoj raspoređenosti projekata, potencijalima za izravno i neizravno otvaranje radnih mjesta, kao i o učincima na cjelokupan život Hrvata u Bosni i Hercegovini

Na 39. sjednici Vlada Republike Hrvatske donijela je Odluku o raspodjeli sredstava za financiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa te projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini.

Temeljni kriterij za odabir bio je da se financiranjem pridonese održivom opstanku, povratku i ostanku.

Osim toga, vodilo se računa o ravnomjernoj geografskoj raspoređenosti projekata, potencijalima za izravno i neizravno otvaranje radnih mjesta, kao i o učincima na cjelokupan život Hrvata u Bosni i Hercegovini. Prednost pri dobivanju potpore imali su programi koji se provode u partnerstvu s lokalnom zajednicom.

Podupirući ovakve programe i projekte, Vlada Republike Hrvatske je od 2004. do 2015. godine izdvojila 263.838.000,00 kuna.

 

Komentara 1

HE
herojulice
21:15 15.09.2016.

Vau 20 milijuna za 65 projekata. Hahahaha. Pa to Nije ni za pola fontane.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije