Riga

Veleposlanik Grgić predao vjerodajnice predsjedniku Republike Latvije

Foto: Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske
08.03.2019.
u 09:10

Naglašen je i veliki potencijal u razvoju gospodarske suradnje, posebno u području biogospodarstva, biomedicine, pametne tehnologije, inženjerstva, energetskom sektoru i IT industriji

Veleposlanik Republike Hrvatske u Republici Latviji dr. sc. Siniša Grgić predao je vjerodajnice predsjedniku Republike Latvije Raimondsu Vējonisu. Tijekom ceremonije istaknuti su dobri bilateralni odnosi između dvaju zemalja i potvrđen daljnji interes za jačanje suradnje u sklopu Europske unije, NATO-a i drugih međunarodnih organizacija. 

Naglašen je i veliki potencijal u razvoju gospodarske suradnje, posebno u području biogospodarstva, biomedicine, pametne tehnologije, inženjerstva, energetskom sektoru i IT industriji. Bilo je govora o suradnji u Inicijativi triju mora, kao i spremnost za daljnje konzultacije o globalnim i regionalnim pitanjima.

Predsjednik Vējonis 27. ožujka 2019. službeno će posjetiti Republiku Hrvatsku na poziv predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

U sklopu programa predaje vjerodajnica, veleposlanik dr. sc. Siniša Grgić sastao se i s potpredsjednicom parlamenta Republike Latvije Dagmārom Beitnere-Le Galla i državnim tajnikom u Ministarstvu vanjskih poslova Andrisom Pelšsom te posjetio "Muzej okupacije" i "Muzej burze Riga".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije