Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Veleposlanik Glunčić austrijskim Hrvatima čestitao sretan Božić i Novu Godinu

U nadi da će nam Nova godina donijeti više mogućnosti za susrete još Vam jednom, zajedno sa svojim timom, od srca želim sretan i blagoslovljen Božić, mirne blagdane i povrh svega zdravu i sretnu novu 2022. godinu”. stoji u čestitci
24. prosinca 2021. u 17:55 0 komentara 19 prikaza
Foto: Hrvatsko veleposlanstvo u Beču

Hrvatski veleposlanik u Austriji Daniel Glunčić čestitao je austrijskim Hrvatim blagoslovljen Božić i sretnu Novu Godinu. U čestitci koju je Veleposlanstvo RH u Beču proslijedilo medijima stoji:

“Dragi predstavnici hrvatskih i gradišćansko hrvatskih Udruga, dragi članovi hrvatske i gradišćansko hrvatske zajednice,

Na kraju ove godine pune izazova, koju je obilježila borba s pandemijom, ali i teškim elementarnim nepogodama poput razornih potresa u Hrvatskoj,  ostaje nam samo poželjeti da nova 2022. godina donese više zdravlja, mira i sigurnosti, a time i zadovoljstva, sreće i uspjeha.

Stara godina ostavila nam je teško nasljeđe. Međutim, ono što svakako vrijedi ponijeti sa sobom iz stare godine u Novu je osjećaj zahvalnosti za bezgraničnu  solidarnost i zajedništvo koji su u najtežim trenucima nakon potresa na Banovini još čvršće povezali Austriju i Hrvatsku. Stoga Vam se i ovom prilikom želim najsrdačnije zahvaliti na nesebičnom angažmanu mnogih od Vas kao i Vaših austrijskih prijatelja na prikupljanju humanitarne pomoći i bezbrojnim konvojima koji su upućeni u Hrvatsku, a pomaže se i dan danas.
Teško je naći  riječi kojima se može izraziti zahvalnost za takvu nesebičnost.

Usprkos izazovima koji će nas pratiti i u narednim mjesecima, Novu godinu dočekujemo s optimizmom. U nadolazećoj godini slavimo  značajnu obljetnicu 30 godina međunarodnog priznanja koju želimo dostojno obilježiti na svim razinama kako bi  Hrvatsku u Austriji učinili što vidljivijom. Stoga Vas pozivam da i Vi svojim programima doprinesete obilježavanju ovog velikog jubileja, svatko prema svojim mogućnostima i u skladu s okolnostima.

 U nadi da će nam Nova godina donijeti više mogućnosti za susrete još Vam jednom, zajedno sa svojim timom, od srca želim sretan i blagoslovljen Božić, mirne blagdane i povrh svega zdravu i sretnu novu 2022. godinu”. stoji u čestitci koju potpisuje veleposlanik Daniel Glunčić

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.