Blase Cupich

Uspješna godina za Hrvate u Chicagu. Najviše će se pamtiti po novoizabranom kardinalu

Blase Cupich
Foto: IPA/PIXSELL
1/3
19.12.2016.
u 14:09

Djevojčica Iva Galić, koja je otpjevala hrvatsku i američku himnu te božićnu pjesmu, svojim anđeoskim glasom mnoge je ostavila bez daha

I ove godine održan je božićni domjenak u hrvatskom konzulatu u Chicagu, kojem su nazočili mnogi naši ljudi.

Generalna konzulica Sanja Lacković u pozdravnom se govoru osvrnula na proteklu godinu koja je započela posjetom predsjednice Kolinde Grabar- Kitarović te izrekla nadu da će i tijekom 2017. biti prilike za takav posjet na predsjedničkoj razini. 

Spomenula je i veliki ponos svih Hrvata u Chicagu, a to je i novoizabrani kardinal Blase Cupich, koji ne samo da se ponosi svojim korijenima već je i vlasnik hrvatske putovnice s kojom se, kako je naglasio, rado posluži pri putovanjima u domovinu. 

Bila je to prilika i za predstavljanje nove suradnice Mirjane Horvat, tek pristigle iz Hrvatske, kojoj će Chicago, nadamo se, biti ugodan dom sljedećih godina, a naši ljudi ovdje prijatelji.

Djevojčica Iva Galić, koja je otpjevala hrvatsku i američku himnu te božićnu pjesmu, svojim anđeoskim glasom mnoge je ostavila bez daha. 

Ugodno druženje proteklo je uz hrvatske delicije i vina.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije