Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Uragan Maria razorio Dominiku, Hrvatica iz Chicaga ne javlja se svojoj obitelji

Kako je fakultet vrlo blizu mora, studenti s nižih katova evakuirani su na više katove ili u zgrade koje su udaljenije od mora
20. rujna 2017. u 09:50 0 komentara 10122 prikaza
Zoe Ljubić
Foto: Privatni album
Pogledajte galeriju 1/5

Na putu još jednog uragana koji hara i za sobom ostavlja pustoš, našla se i država Dominika gdje živi mlada Hrvatica iz Chicaga Zoe Ljubić, studentica druge godine medicine na Ross Universityju.

narda SPUSTIO SE VIHOR Strah pred tornadom: Ovo nikad nismo vidjeli!

Posljednji put bila je u kontaktu sa svojom majkom Marijom Grubišić Ljubić u ponedjeljak navečer, no nakon toga nestalo je struje koju su neko vrijeme dobivali s pomoću generatora. Kada je oluja zahvatila područje, poruke više nije bilo moguće proslijediti.

Kako je fakultet vrlo blizu mora, studenti s nižih katova evakuirani su na više katove ili u zgrade udaljenije od mora. Zoe je svoj stan, koji je na sigurnom, ponudila kolegi iz Houstona te njegovoj supruzi i dvoje djece.

Fakultet je otvorio besplatnu telefonsku liniju za sve obitelji, no zasad nema nikakvih informacija. Američko veleposlanstvo na Barbadosu bilježi imena svih roditelja koji zabrinuti nazivaju.

Majku Mariju, koliko god optimistično gledala na situaciju, sve to zabrinjava.

Roditelji studenata iz Sjedinjenih Američkih Država su u kontaktu, no nitko nažalost ne dobiva nikakve informacije.

Nadamo se da će zabrinuti roditelji mlade studentice Zoe, Maria i Željko Ljubić ubrzo čuti dobre vijesti, kao i mnogi drugi koji su se našli na putu još jednog uragana.

Uragan Maria nastavlja prema Puerto Ricu i Američkim Djevičanskim otocima.

Josip Novak VIDEO PORUKA Vapaj emotivnog iseljenika: Dragi brate Mijo, javi mi se! Josip Gujić Jeste li ga vidjeli? Josip Gujić iz Travnika nestao u Njemačkoj Željko Mikulčić Od 2010. gubi mu se svaki trag Hrvat nestao u Americi! Navodno mu je propao posao i sada živi kao beskućnik. Jeste li ga vidjeli?
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.