Posjet Pittsburghu

UPMC Hillman Cancer Center dolazi u Zagreb

Ivan Begg
02.03.2023.
u 22:56

Gosti iz Zagreba obavili su razgovore o suradnji i mogućnosti otvaranja klinika u više mjesta u Hrvatskoj, kako bi bili od pomoći bolesnicima kog liječenja benigni i malignih tumora, karcinoma i raka te nastavili s istraživanjem na liječenju ovih opakih bolesti današnjice

Nedavno je Pittsburgh posjetila delegacija iz Zagreba, na čelu s prof. dr.sc Draganom Primorcem, da bi dogovorila i razradila započeti projekt od prošle jeseni, za otvaranje UPMC odjeljenja kod specijalne bolnice „Sv. Katarina“ u Zagrebu. U delegaciji su bili dr. Lucian Vukelić ravnatelj Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO), Tomislav Dubić državni tajnik zdravstva Republike Hrvatske i prof. dr. sc. Davor Babić.

Gosti iz Zagreba obavili su razgovore o suradnji i mogućnosti otvaranja klinika u više mjesta u Hrvatskoj, kako bi bili od pomoći bolesnicima kog liječenja benigni i malignih tumora, karcinoma i raka te nastavili s istraživanjem na liječenju ovih opakih bolesti današnjice. To bi svakako utjecalo na smanjenje putovanja i troškova liječenja. „S zajedničkim desetljetnim iskustvom UPMC i s dr. Primorcem uspješnim vođom u zdravstvu i znanju, kojeg prenosi na druge te uspostavom privatne bolnice, nadamo se da će ova naša zajednička suradnja imati pozitivan utjecaj na živote oboljelih i biti od pomoći nacionalnim ciljevima zdravstvenoga sistema, da bi se povećala zaštita od oboljenja te poboljšalo liječenje“ izjavio je Charles Bogosta, predsjednik internacionalnog odjeljenja kod University of Pittsburgh Medical Center.

S tom prigodom, gosti iz Zagreba posjetili su Glavni ured Hrvatske bratske zajednice, razgledali prostorije i izloške u „Cultural Moseum Bernard M. Luketich te se zadržali u kraćem razgovoru s Izvršnim odbornicima Zajednice: Edwardom W. Pazo, Bernadette Luketich-Sikaras i piscem ovog izvješća.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije