Izložba Croatia

Umjetnik s Jamajke oslikao Hrvatsku

Croatia
Foto: Irena Ozimec
1/15
18.09.2016.
u 11:53

Tijekom našeg kratkog razgovora Andrew je uz osmijeh napomenuo da sve ovo ne bi bilo moguće bez posebne veze

Lokalnu knjižnicu malenog slikovitog gradića nadomak Manhattana u nedjelju je preplavio poveći broj znatiželjnika, ljubitelja umjetnosti, fotografije, slikarstva, arhitekture...

U Mamaroneck je došlo i dosta mladih željnih putovanja, mahom zaljubljenika u nova odredišta i avanture. 

"Čula sam za Hrvatsku, no tek sada vidim koliko je lijepa i egzotična. Mislim da ću ju uskoro posjetiti", izjavila je Lisa, studentica filozofije.

Andrew A. Smith svestrani je umjetnik s odvjetničkom diplomom i odvjetnik s diplomom studija umjetnosti. Rođen je u Kingstonu na Jamajci, a trenutačno s obitelji živi u New Yorku. 

Omiljena tehnika ovog fotografa i slikara je ulje na platnu. Svojim radovima ovjekovječuje ljubav koju gaji prema prirodnim ljepotama i povijesnim znamenitostima različitih krajeva diljem svijeta. 

Najčešći motivi na fotografijama su maleni, običnom prolazniku gotovo neprimjetni, zanemareni detalji iz svakodnevnog života, dok kod slika većinom prevladavaju prirodni pejzaži. 

Tijekom našeg kratkog razgovora Andrew je uz osmijeh napomenuo da sve ovo ne bi bilo moguće bez posebne veze. Naime, Hrvatsku je posjetio na poziv svoje dugogodišnje prijateljice Gordane Čačinović koja mu je bila i logistička potpora.

Iako živi daleko od rudne grude, ova draga Sinjanka nosi domovinu u srcu i stalno radi na njenoj promociji. 

Kako je Andrew uspio posjetiti samo Zagreb, Plitvice i Dalmaciju, planira još jednom doći i obići primorje te središnju i kontinentalnu Hrvatsku.  

Izložba će biti otvorena do kraja listopada.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije