Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

U Kiseljaku položen kamen temeljac nove zgrade Doma zdravlja

U proteklom trogodišnjem razdoblju zajedničkim naporima započeti su i završeni brojni projekti od velike važnosti za narod koji živi na ovom području Bosne i Hercegovine
30. listopada 2019. u 10:27 0 komentara 16 prikaza
Foto: Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

U Kiseljaku je jučer položen kamen temeljac nove zgrade Doma zdravlja te je održan redovni godišnji sastanak s načelnicima i predsjednicima općinskih vijeća – predstavnicima Hrvata.

Porijeklo Iseljenik iz BiH dobio najvažniju književnu nagradu njemačkog govornog područja

Projekt je pokrenut s ciljem osiguravanja bolje zdravstvene skrbi za stanovnike Kiseljaka, a prepoznala ga je i podržala Vlada Republike Hrvatske kao program kojim se pokazuje odgovornost prema građanima, proaktivnost u kreiranju politika za njihovo bolje danas i sutra i kojim se stvaraju preduvjeti za ostanak i kvalitetan život Hrvata u ovom dijelu Bosne i Hercegovine.

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas, koji je s državnim tajnikom Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikolom Mažarom, hrvatskim veleposlanikom u Bosni i Hercegovini Ivanom Sabolićem te predsjednikom HDZ-a i HNS-a Bosne i Hercegovine Draganom Čovićem prisustvovao polaganju kamena temeljca, tom prilikom istaknuo je kako ga posebno veseli što se takvi projekti realiziraju partnerski, u suradnji i punom zajedništvu.

Berislav Vujeva Bivši generalni konzul BiH u Chicagu: Hrvatsko iseljeništvo uspjelo je postići savršenstvo

"Siguran sam da kamen temeljac koji danas polažemo nije samo temeljni kamen za jednu zgradu, za jedan dom zdravlja. To je i temelj našeg zajedništva bez kojeg ni jedan projekt, ma kako vrijedan bio, ne bi imao puni smisao. Ne bi imao ono nešto što nas sve čini ponosnim i što nas kao narod, bez obzira na to gdje živimo, čini jedinstvenim i prepoznatljivim. To je zajedništvo. Stoga budimo i ostanimo uvijek takvi. Samo zajedno i u suradnji, stavljajući uvijek interes našeg naroda na prvo mjesto, možemo prevladati sve izazove koji su pred nama", poručio je Milas u želji da se već sljedeće godine održi svečanost otvorenja Doma zdravlja.

Zrakoplov Sve manje emocija Više od 73 tisuće građana odreklo se državljanstva BiH: 'Tamo gdje je dobro, tamo je domovina'

U proteklom trogodišnjem razdoblju, zajedničkim naporima započeti su i završeni brojni projekti od velike važnosti za narod koji živi na ovom području Bosne i Hercegovine. No, prostora za rad ima na pretek. Potrebno je odrediti prioritete za sljedeće razdoblje, vidjeti što je moguće zajednički učiniti kako bi se unaprijedila kvaliteta života ljudi u ovom kraju, kako bi se pravovremeno odgovorilo na sve potrebe, ali i kako bi se prepoznale nove prilike i potencijali za prosperitet i razvoj. Upravo s tim ciljem, državni tajnici Zvonko Milas i Nikola Mažar uputili su se, nakon polaganja kamena temeljca, prema Općini Kiseljak, gdje je održan redoviti godišnji sastanak s načelnicima i predsjednicima općinskih vijeća – predstavnicima Hrvata iz Županije Središnja Bosna i Zeničko-dobojske županije.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.