Bolivija

U Cochabambi se okupilo 80 Hrvata: 'Zahvalni smo za ovaj dan'

IKA
04.09.2018.
u 09:04

Nedavno hrvatsko srebro na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji bila je jedna od tema okupljanja nakon mise, ali ne samo kroz sportski uspjeh već i kroz zajedništvo i domoljublje koje su pobudili nogometaši svojom igrom i svjedočenjem

Potomci Hrvata iz Cochabambe okupili su se u petak na misi koju je na Hrvatskom groblju predvodio naš misionar u Boliviji fra Ivica Vrbić OFMCap. u koncelebraciji don Saše Ilijića, svećenika Krčke biskupije. 

Na misi je sudjelovalo 80-ak Hrvata iz prvog, drugog i trećeg naraštaja te njihovi prijatelji. Euharistija je slavljena na mjestu koje je 1934. godine utemeljeno uz glavno središnje groblje u Cochabambi za ukop naših ljudi iz toga grada.

U propovijedi je fra Ivica istaknuo da smo svi kao Crkva prispodobljeni djevicama koje idu ususret svome Zaručniku. 

"Slaveći misu na mjestu gdje počivaju naši sunarodnjaci, molimo za one koji su se već susreli sa Zaručnikom da budu dostojni svadbene svečanosti u nebu, a u isto vrijeme želimo probuditi našu spremnost za Gospodnji dolazak", rekao je propovjednik. 

Dodao je kako je ljudski život poput posude koja se puni uljem, gdje se u čudesnoj razmjeni kroz pomaganje onima koji su u potrebi, stječu zasluge za nebo.

Na misnom slavlju prikupljena su sredstva za pastoralni rad fra Ivice koji djeluje u kapucinskoj misiji Minero u Boliviji. 

Nedavno hrvatsko srebro na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji bila je jedna od tema okupljanja nakon mise, ali ne samo kroz sportski uspjeh već i kroz zajedništvo i domoljublje koje su pobudili nogometaši svojom igrom i svjedočenjem

Hrvati iz Cochabambe izrazili su veliku zahvalnost hrvatskom misionaru što ih je i ovom prilikom okupio na misnom slavlju i zato što su zajedno mogli moliti za svoje pokojne na hrvatskom jeziku.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije