Emil Cipar

U Berlinu predstavljena knjiga brodskog novinara i pisca

Emil Cipar
Foto: Ivica Vlašić/Poslovni portal
1/7
19.04.2016.
u 10:17

Bila je to prekrasna večer u kojoj se moglo prepoznati kako naši iseljenici cijene rad, kulturu, pisanu riječ, pjesmu, običaje i tradiciju svojih predaka, a nisu zaboravili domovinu, iako godinama žive i rade u tuđini

U organizaciji uredništva internet portala Hrvatski glas Berlin, hrvatske zajednice i udruge Brođana, protekli vikend održana je svečana promocija knjige "Ono malo duše – priče o djetinjstvu, iseljeništvu, povratku", autora Emila Cipra.

Sredinom prosinca 2015. djelo je predstavljeno i u Slavonskom Brodu, no rijetke su promocije neke hrvatske knjige u Berlinu izazvale toliko zanimanja.

U prostorijama hrvatske zajednice ujedno je obilježena i osma obljetnica rada internet portala Hrvatski glas čiji je jedan od osnivača bio i Emil Cipar.

O njegovom radu govorila je Sonja Breljak, urednica portala, dok je Stjepan Adrian Kostre, urednik na radiju Berlin Brandenburg, čitao odabrane priče.

Među brojnim uzvanicima prisutne su bile i nećakinje pokojnog autora te predstavnici hrvatskog veleposlanstva i Hrvatske katoličke misije u Berlinu.

Bila je to prekrasna večer u kojoj se moglo prepoznati kako naši iseljenici cijene rad, kulturu, pisanu riječ, pjesmu, običaje i tradiciju svojih predaka, a nisu zaboravili domovinu, iako godinama žive i rade u tuđini.

Komentara 1

Avatar Josip M
Josip M
21:52 24.04.2016.

Uz ono malo duše,pokojni Emil Cipar, je bio i čovjek sa velikim srcem.Emila sam imao priliko upoznati pet mjeseci prije nego što je preminuo,na Požeškim gorama.Bilo je malo vremena za neko duže druženje.Ali mi je bilo dovoljno da upoznam,dobrog i vrlo društvenog aktivnog novinara i čovjeka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije