Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

U Beču održan 26. Hrvatski bal

Među brojnim gostima bio je i Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske
06. veljače 2017. u 11:42 0 komentara 670 prikaza
Hrvatski bal
Foto: Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Tradicionalni 26. Hrvatski bal u organizaciji Austrijsko-hrvatske zajednice za kulturu i sport održan je u subotu navečer u bečkom Kursalonu.

Među brojnim gostima bio je i Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

"Bal je prigoda za zajedničko druženje Hrvata i Austrijanaca. Tako se snažno učvršćuje i obnavlja tisućljetna povezanost naših zemalja", rekao je Milas i dodao: "Hrvati su ovdje dobro integrirani, ali njeguju svoju hrvatsku vlastitost što potvrđuje i ovaj bal. Austrijanci su dobri gosti i ulagači u domovinu. Sve to smatram velikom zaslugom i naših ljudi koji ovdje žive".

Bal je okupio oko 600 Hrvata i njihovih gostiju iz Beča i cijele Austrije.

Predsjednik Austrijsko-hrvatske zajednice za kulturu i sport Miroslav Piplica istaknuo je da je ovaj događaj postao tradicija, simbol zajedništva i okupljanja naših građana te njihovih gostiju u austrijskoj metropoli.

Hrvatski bal Međunarodno značenje U suzama dočekali 70. bal gradišćanskih Hrvata: Ispunila nam se životna želja Miroslav Piplica Hrvatski bal Goran Karan i Šima Jovanovac sutra nastupaju u Beču

Otkrio je da Zajednica tijekom godine organizira preko 200 kulturnih, sportskih i humanitarnih događanja, gdje se okupi stotinjak tisuća gostiju.

Austrijsko-hrvatska zajednica za kulturu i sport osnovana je 1990., a trenutačno koordinira rad dvadesetak hrvatskih udruga i ima oko pet tisuća članova.

Hrvatski bal u Beču održao se pod pokroviteljstvom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, hrvatskog veleposlanstva u Austriji, grada Zagreba i Beča.

Veleposlanica RH u Beču Vesna Cvjetković istaknula je kako je 2017. proglašena godinom kulture između Hrvatske i Austrije te da je bal jedna od 110 kulturnih priredbi u sklopu godine.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.