Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Predstavljena dvojezična Kratka povijest Hrvata u Mađarskoj

O značaju ovoga izdanja govorio je predsjednik Hrvatske državne samouprave Ivan Gugan, državni tajnik za vjerske i narodnosne odnose Miklós Soltész, zamjenik državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Dario Magdić i veleposlanik Republike Hrvatske u Budimpešti Mladen Andrlić.
29. ožujka 2022. u 12:27 0 komentara 34 prikaza
Foto: Hrvatska matica iseljenika

U organizaciji Hrvatske državne samouprave, u neprofitnom poduzeću Croatica, 26. ožujka održana je promocija dvojezične knjige Sokcsevits Dénes/ Dinka Šokčevića: A magyarországi horvátok rövid története / „Kratka povijest Hrvata u Mađarskoj”.

Knjigu je promovirao autor Dinko Šokčević, javlja Hrvatska matica iseljenika.

Nazočne je uime domaćina pozdravio ravnatelj Croatice Čaba Horvath. O značaju ovoga izdanja govorio je predsjednik Hrvatske državne samouprave Ivan Gugan, državni tajnik za vjerske i narodnosne odnose Miklós Soltész, zamjenik državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Dario Magdić i veleposlanik Republike Hrvatske u Budimpešti Mladen Andrlić.  

Hrvatsku maticu iseljenika zastupao je rukovoditelj Odjela za hrvatske manjine Marin Knezović. Za glazbeni ugođaj pobrinuo se Jandre Kovač.

 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.